Новини
4 Січня 2021
1 002

Джек Ма пропав: Мільярдер не взяв участі у конкурсі, що заснував

Підприємець не з’являється на публіці протягом двох місяців

Засновник Alibaba Джек Ма не зміг взяти участь у створеному ним конкурсі для африканських підприємців Africa’s Business Heroes. Бізнесмена перестали показувати у промо-відео, а також прибрали його фото зі списку суддів, замінивши на керівника Alibaba, повідомляє Financial Times.

Своєю чергою у компанії заявили, що Ма не зміг взяти участь у фіналі шоу “через складнощі з розкладом”. Видання також зазначає, що свій останній твіт Ма опублікував 10 жовтня, а на публіці його не бачили два місяці.

Наразі Ant Group, заснована Джеком Ма, знаходиться під пильною увагою уряду КНР з того часу, як у жовтні минулого року підприємець розкритикував систему регулювання Китаю за стримування інновацій та порівняв глобальні банківські правила з “клубом для людей похилого віку”.

“Сьогоднішня фінансова система — це спадщина індустріальної епохи, — зазначив Ма. — Ми повинні створити нову для наступного покоління та молодих людей. Ми повинні реформувати нинішню систему”.

У листопаді біржі Гонконгу та Шанхаю відклали IPO Ant Group, яке повинно було стати найбільшим в історії. Компанію оцінили у $37 млрд. Ant Group пояснила, що IPO відкладено, оскільки компанія “може не відповідати вимогам лістингу або розкриттю інформації”.

У грудні китайський уряд розпочав антимонопольне розслідування проти Alibaba. Компанію запідозрили у поведінці, направленій на створення монополії.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року китайський регулятор заявив, що фінтех-гігант мусить реформувати бізнес і “повернутися до своїх витоків” як платіжний оператор.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram