Новини
30 Листопада 2021
892

Джек Дорсі залишив прощальний лист команді Twitter — переклад

CEO компанії стане Параг Агравал, який раніше займав позицію CTO 

Засновник і CEO Twitter Джек Дорсі залишить керівну посаду. Про це він повідомив у своєму листі в соцмережі.

Напередодні ввечері, 29 листопада, у ЗМІ з’явилася інформація про можливу відставку керівника. Зокрема про це писало видання CNBC з посиланням на джерела.

У ЗМІ зазначають, що скоріш за все, Дорсі вже не повернеться до управління компанією. До речі, пост CEO Twitter він залишає не вперше: на цій позиції Дорсі був до 2008 року, коли перейшов з неї на посаду голови правління компанії. У 2015 році він став тимчасовим CEO, коли Дік Костоло пішов із цієї посади. І за кілька місяців посів цю позицію повноцінно.

Акції Twitter на цих новинах у понеділок, 29 листопада, підскочили більш ніж на 11%.

У прощальному листі Джека Дорсі йдеться про те, що після майже 16 років, коли він виконував у компанії якусь роль, від основоположника до CEO, до правління, до тимчасового CEO і знову до CEO, нарешті настав час піти.

Детальніше у перекладі:

“Чимало хто говорить, що для компанії дуже важливо, щоб нею керували засновники. Я твердо вірю, що ця умова занадто обмежує та є причиною невдач. Я тяжко працював над тим, щоб ця компанія змогла звільнитися від заснування та засновників. Є три причини, чому я вважаю, що наразі для цього правильний момент.

Перша: нашим CEO стане Параг (Параг Агравал, який раніше займав позицію CTO у компанії — Ред.). Рада директорів ретельно розглянула всі можливості й одноголосно проголосувала за нього. Особисто я вже деякий час як вибрав його, оскільки він глибоко розуміє компанію та її потреби. Він стояв за кожним важливим рішенням, яке змінювало курс компанії. Він — допитливий, творчий, раціональний, вимогливий, той, що знає себе та сором’язливий. Він керує головою та серцем, і в нього я багато чого навчаюсь щодня. Я абсолютно впевнений у ньому як у CEO.

Друга причина у тому, що Брет Тайлор погодився стати головою ради директорів. Я попросив його приєднатися до ради, коли став CEO, й з того часу він з усіх сторін виявляв себе чудово. Він розуміється на підприємництві та ризиках, у величезних масштабах компаній, технології, продукті й він — інженер. Він — усе, на що наразі заслуговує рада та компанія. Брет у ролі лідера дає мені впевненість у тому, що рада рухатиметься вперед. Я радий цьому!

Третя причина — усі ви. У нашої команди повно амбіцій та потенціалу. Подумайте, Параг починав тут як інженер та його дуже турбувала наша робота, і він став CEO (у мене був аналогічний шлях, але у нього це вийшло краще!). Тільки це змушує мене відчувати гордість. Я впевнений, що Параг зуміє якнайкраще спрямувати цю енергію, він цим живе і знає, чого це варте. У всіх вас є потенціал змінити цю компанію на краще. Я всім серцем у це вірю.

Параг стає CEO, починаючи з сьогодні (29 листопада, — Ред.). Я залишусь у раді до кінця свого терміну (приблизно до травня 2022 року), щоб допомогти Парагу та Брету з цими змінами. Після цього я піду з ради. Чому не лишитися? Мені здається, дуже важливо надати Парагу вільний простір, щоб він міг керувати компанією. І, повертаючись до моєї попередньої думки, я вірю, що для компанії критично важливо вміти жити самостійно, без впливу чи керівництва її засновників.

Я хотів би, щоб усі ви знали: це було моє власне рішення. Звичайно, воно було важким. Я дуже люблю цей сервіс та цю компанію… і вас усіх. Мені дуже сумно, але водночас я щасливий. Не так багато компаній дістаються цього рівня. І не так багато фундаторів, які обирають інтереси своїх компаній, жертвуючи своїм его. Впевнений, ми доведемо, що це було правильне рішення.

Завтра (у вівторок, 30 листопада, — Ред.) ми матимемо спільну зустріч, щоб усе це обговорити. До цього моменту, дякую вам за ту довіру, якою ви мене нагородили, й за те, що зможете так само повірити в Парага та самих себе. Всіх люблю.

PS. Я твітнув цей імейл. Моє єдине бажання: щоб Twitter Inc став найпрозорішою компанією у світі. Привіт, мамо!”.

Раніше Investory News писали, що засновника Twitter хочуть відсторонити від управління власною компанією. Тоді інвестори були незадоволені тим, що він займав пост гендиректора не тільки в Twitter, а й в компанії Square.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram