Думки
19 Жовтня 2020
1 711

Джеймс Алтучер: Доповнена реальність буде йти пліч-о-пліч з об’єктивною

Американський хедж-фонд менеджер, підприємець, автор бестселерів — про те, чи стане світ кращим через 10 років

У 2015 році мене запитали: “Яким ви бачите себе через п’ять років?”. Я не можу згадати свою відповідь, але напевно можу сказати одне: “Я помилявся”.

У 2010 році вийшов iPad, і Стів Джобс не дозволяв своїм дітям користуватися ним, побоюючись, що це викличе дуже сильну залежність. Пропускна здатність становила близько 2,5 Мбіт/с. Провідні CNBC сміялися наді мною, коли я сказав, що Apple стане першою компанією з доходом в $1 трлн, того ж року я одружився. Всі ці речі здаються зараз неймовірними.

Можливо, кращий та правдивий опис того, що буде через 10 років, виглядає так: “Воно виглядає неймовірним!” або “Цього не може бути!”.

Але спробуймо. Візьмемо тенденції, які існують зараз, додамо трохи (або багато) гострої напруги та підсолодимо його хаосом і дрібкою натхнення. У підсумку ми отримаємо планету з крутими високими технологіями.

1. Пропускна здатність. Ми підвищуємо “G” майже кожні два роки та збільшуємо пропускну здатність у геометричній прогресії. З “10G” на телефонах ми оглянемося на 2020 рік і посміємося над тим, наскільки повільним був інтернет, наскільки низької якості були дзвінки Zoom і як вам доводилося “підписуватися” на доступ до частотного діапазону — він стане таким же природним, як повітря.

Мої діти будуть сміятися наді мною, сумуючим по днях, коли було не так просто увійти в повноцінну віртуальну реальність з мільйонами пікселів на кожен сантиметр, в реальність, яка, тільки-но ви в неї переноситесь, здається такою ж або навіть більш реальною, ніж будь-яка інша.

Завдяки швидкості 100 Гб/с ми зможемо не тільки працювати віддалено, але й працювати віддалено в одному й тому ж офісі.

Я зможу використовувати “VR-порт” для роботи, ходити в офіс, бачитися з колегами, ходити на збори, не виходячи з дому. Тактильні датчики Microsoft VROffice Suite не тільки дадуть мені відчути все, до чого я торкаюся, але й помасажує мої м’язи, щоб вони не атрофувалися, якщо я буду працювати понаднормово.

2. Доповнена реальність буде йти пліч-о-пліч з об’єктивною реальністю.
Ми з Робін йтимемо повз магазин 3D-друку Amazon, і вона побачить на дверях купон зі знижкою на бюстгальтери, а я — на марихуану. Ми підемо повз ресторан, і вона побачить на відстані 12 дюймів перед очима веганські меню, а я — палео-меню.

Ми пройдемо повз сусіда, і якщо його налаштування відкриті “для всіх”, то ми побачимо плаваюче зображення останнього переглянутого ним фільму або недавні фотографії з його останньої відпустки або список його політичних переконань, виставлений на загальний огляд на випадок, якщо ви захочете (або не захочете) поговорити з ним.

Це буде прямим результатом збільшення пропускної здатності, сховища і призначених для користувача інтерфейсів для доповненої реальності.

3. Прориви крипти. Коли COVID, нарешті, закінчиться, багато поїдуть з дорогих міст з міркувань безпеки, через якість життя і з фінансових причин.

Завдяки збільшенню пропускної спроможності та простоті використання Zoom більше не потрібно буде заповнювати офісні будівлі. Люди зможуть жити де завгодно і працювати у 2D-віртуальному офісі або в Microsoft VROffice.

Коли буде менше людей і компаній, податкові надходження різко впадуть, а дефіцити бюджетів різко зростуть. Мери міст будуть змушені звільняти вчителів, складальників сміття, поліцію тощо. Нас чекає сплеск злочинності, безліч сміття і все менше туристів, охочих відвідати міста.

Містам потрібно буде вигадувати стимули. Кожне місто створить місцеву криптовалюту для стимулювання. Нью-Йорк, наприклад, створить “NYCBucks”.

Гадаю, кожен житель Нью-Йорка отримує постійний УБД (універсальний базовий дохід) в NYCBucks (замість доларів), і кожен, хто відвідує Нью-Йорк як турист, отримує виплати в залежності від того, скільки днів пробуде в місті. Ви можете витратити свої NYCBucks тільки в Нью-Йорку.

Для кожної транзакції і покупець, і продавець “майнять” NYCBucks пропорційно розміру транзакції. Ви зможете обміняти 100 NYCBucks на $100, і вони будуть відняті з ваших податків.

Туризм почне повертатися в міста. Підприємства теж почнуть повертатися і вимагати, щоб більше співробітників ходило в офіси. Так що поки міста врятовані.

4. Зберігання буде в 100 разів швидше, безпечніше й ширше. Через попит на віртуальну реальність і величезних вимог до блокчейнів, коли криптовалюта отримає широке поширення, потреби в хмарному сховищі будуть в 100 разів більше, ніж вони є зараз.

Найбільшими компаніями у світі будуть Amazon, Google, Dropbox, Apple, але в основному вони будуть надавати й підтримувати хмарне сховище та безпеку даних. За кожен день 2030 року буде накопичуватися більше інформації і даних, ніж вся людська раса накопичила з 0 по 2025 рік нашої ери.

5. ДНК-обчислення і квантова криптографія. За допомогою ДНК-обчислень будуть вирішені NP-проблеми, зокрема злом криптографічних кодів з відкритим ключем, тобто криптографічні ключі можуть бути розшифровані. Це означає, що криптовалюту можна буде вкрасти.

Хоча квантові обчислення ніколи не будуть успішні, квантова криптографія відбудеться (це простіша проблема, ніж квантові обчислення) і буде забезпечувати безпеку криптографії після розшифровки традиційних відкритих ключів.

6. 3D-геноміка. У 2020 році геноміка знаходиться в стані 2D-стагнації. Так, геном секвенований, і захворювання, засновані на мутаціях одного гена (наприклад, хвороба Тея — Сакса), регулярно лікують за допомогою технологій CRISP. Але хвороби, засновані на мультигенних мутаціях, як і раніше неможливо прорахувати. ДНК-обчислення ідеально підходять для розв’язання цієї проблеми і виявлення мутованих пар генів для всіх видів раку, хвороб серця, інсультів, хвороби Альцгеймера.

А потім IQ, емоційний інтелект, спортивні здібності, харизма. В урядів Китаю та Техасу немає етичних проблем, щоб швидко використовувати 3D-геноміку для створення країни надрозумних немовлят. Ніхто не знає, яким буде остаточний результат.

7. Все, що можна чіпувати, буде чиповане. Розумний холодильник просканує, коли у вас закінчиться молоко, виконає блокчейн-транзакцію в продуктовому магазині, дрон принесе молоко на панель на задньому дворі, яка пов’язана з холодильником. Чим більше транзакцій виконує холодильник, тим більше майниться USBucks.

Якщо ви бігаєте щодня, ваші кросівки просигналізують про те, що вони зносилися, і буде замовлена нова пара.

Якщо у вас підвищиться рівень кортизолу, терапевт спробує зв’язатися з вами. Коли ви будете читати новини і сердитися, уряд простежить за вашими діями. Можливо, заграє тиха музика.

Великі дані і штучний інтелект, а також відстеження нейрохімічних реакцій дозволять прогнозувати злочин до його здійснення.

8. Гейміфікація. Залежно від вашої ДНК та інших чинників кожен день буде обчислюватися ідеальна кількість кроків, часу на сон, читання, вітаміну D, спожитих калорій, випитої води тощо. Але це буде не просто “фітнес-браслет”.

Всі домовляться між собою, що конкуренція дає найкращий результат, тому результати кожного будуть загальнодоступними та ранжуватися за різними показниками здоров’я, щоб всі могли бачити, хто здоровіше в порівнянні з іншими.

Додатки для знайомств будуть налаштовані так, щоб партнери відповідали один одному за станом здоров’я. USBucks отримають ті, хто продемонструють найкращі показники в кінці місяця.

Незабаром почнуть вимірюватися і гейміфікуватися інші фактори психічного благополуччя, як зазначено вище, включаючи правильну кількість щоденного споживання дофаміну, серотоніну, окситоцину (можливо, сексу). Потім вам покажуть, як за допомогою медитації кожен сплеск кортизолу швидко розпадається на ендорфіни.

Все це буде оцінюватися кожен місяць, а переможцям буде присвоюватися звання “Будда” і більше USBucks.

Можливо, людей з більш високим рівнем кортизолу обкладуть спеціальним податком, щоб спонукати їх знизити стрес або не брати участь у революційній діяльності.

Найкраще трапиться, і найгірше трапиться теж. Пропускна здатність і зберігання будуть на 100% комерціалізовані.

Світ адаптується до криптовалюти через фінансову кризу, викликану колапсом держборгу і політичними провалами.

Межі змістяться, і країни перемішаються. Панацея 3D-геноміки, віртуальної реальності, комерції, криптографії стане повсякденною частиною суспільства. Ми не зможемо собі уявити життя без цього.

Деякі люди віддадуть перевагу постійно жити у віртуальній реальності, в той час, як машини будуть рятувати їх м’язи від атрофії. Їх “географічний слід” зменшиться, а значить, на планеті зможе жити більше людей. Будуть створені мільйони штучних світів, щоб впоратися з величезними географічними слідами суспільства.

Насправді чи буде світ кращим, уяви не маю. Час покаже.

Джерело: jamesaltucher.com

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram