Новини
16 Листопада 2021
694

Джефф Безос заявив, що витрачає на боротьбу зі зміною клімату більше, ніж на космос

Bezos Earth Fund, заснований мільярдером, виділив $10 мільярдів на цей напрям

Джефф Безос, який щорічно витрачає $1 млрд акцій Amazon на фінансування своєї ракетної компанії Blue Origin, заявив, що ще більше грошей він спрямовує на розв’язання кліматичних проблем. Про це засновник Amazon заявив на Ignatius Forum у Вашингтоні, повідомляє CNBC.

“Безоса запитали, що він думає про критику на адресу мільярдерів, які нібито повинні витрачати більше грошей на боротьбу з кліматичними проблемами на Землі, а не на космічні подорожі”, — пише видання.

За його словами, ці дві проблеми тісно пов’язані. Він зазначив, що ще більше він витрачає на Bezos Earth Fund, ніж Blue Origin.

Безос визнав, що на Землі залишається величезна кількість проблем, які потрібно розв’язати, але для того, щоб “продовжувати зростати як цивілізація”, людству потрібно розвивати ресурси на інших планетах.

Бізнесмен заснував Earth Fund минулого року. До Фонду виділено $10 млрд на гранти вченим, активістам та іншим організаціям, які працюють над розв’язанням кліматичних проблем.

Наразі фонд виділив на різні проєкти $947 млн. При цьому $9 млрд, що залишилися, планується витратити до 2030 року. Після звільнення з посади генерального директора Amazon у липні Безос почав витрачати більше часу на особисті проєкти, такі як Earth Fund та Blue Origin, а також The Washington Post, яку він купив 2013 року.

Нагадаємо, у липні Джефф Безос успішно злітав у космос на кораблі New Shepard. Мільярдер і його команда здійснили успішний 11-хвилинний політ у космос на висоті 106 км.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram