Новини
6 Травня 2021
658

Джефф Безос визначився з датою туристичного польоту до космосу

Разом з тим мільярдер розпродав акції Amazon майже на $2 мільярди

Компанія Blue Origin американського підприємця Джеффа Безоса оголосила про пілотований запуск ракети New Shepard з туристами на борту, що призначений на 20 липня 2021 року, повідомляє BBC News.

Пасажирами швидше за все стануть працівники компанії, проте як мінімум одне місце буде виставлено на онлайн-аукціон. Ракета Blue Origin зробить суборбітальний політ, тобто не підійматиметься на висоту понад 100 км, яка називається лінією Кармана.

“Тільки 569 осіб коли-небудь перетинали лінію Кармана”, — зазначила Аріана Корнелл, директор з продажу для астронавтів Blue Origin, додавши, що компанія має намір змінити цю ситуацію.

Видання зазначає, що оголошення Blue Origin стало свідченням відродження космічного туризму після перерви у близько 12 років.

Пасажири New Shepard знаходитимуться у стані невагомості майже три хвилини, а також побачать темряву космосу й вигнуту перспективу Землі. У майбутньому квиток на ракету може коштувати від $200 тисяч. Однак Корнелл вважає, що з часом ціни знизяться.

Тим часом генеральний директор і засновник Amazon Джефф Безос за два дні продав акції Amazon на суму майже у $2 млрд, повідомляє СNBC з посиланням на заявки, надані до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC).

У вівторок, 4 травня Безос продав акції на $684 млрд, у понеділок, 3 травня — на $1,27 млрд. Загальна сума виторгу — близько $1,95 млрд. Згідно з заявками, акції продавалися за заздалегідь підготовленим планом. Представники Amazon не змогли відразу прокоментувати останній розпродаж акцій.

Нагадаємо, тиждень тому Amazon відзвітувала про прибуток за перший квартал, який перевершив очікування Волл-стріт. Так, компанія розраховує на зростання бізнесу наступного кварталу, що обумовлено сплеском активності в електронних покупках через пандемію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram