Новини
26 Січня 2021
1 167

Джанет Єллен стала першою жінкою-главою Мінфіну США

Раніше вона пообіцяла в разі її схвалення переглянути санкційну політику США

Фото: Bloomberg

Ексглава Федеральної резервної системи США Джанет Єллен стала першою в історії жінкою на посаді міністра фінансів країни. Рішення про призначення затвердив сенат США, повідомляє The Wall Street Journal.

За кандидатуру 74-річної Єллен проголосували 84 сенатори зі 100. Напередодні, під час слухань, які стосувалися її затвердження, вона назвала своєю основною метою на посту Міністра фінансів реалізувати обіцяний адміністрацією президента США Джо Байдена план з відновлення економіки США після пандемії коронавірусу вартістю $1,9 трлн.

Крім того, Єллен виступає за ревізію ряду положень економічної і торгової політики попередньої адміністрації, зокрема, перегляне санкційну політику США.

Єллен займала пост глави ФРС у 2014-2018 роки, а до цього займалася фінансовими питаннями на різних посадах протягом 25 років, починаючи з адміністрації Білла Клінтона.

Команда президента Джо Байдена висунула її на пост глави Мінфіну США в листопаді 2020 року після того, як стали відомі попередні результати виборів глави держави.

22 січня сенат також затвердив кандидатуру генерала Ллойда Остіна на пост глави Пентагону. Він став першим афроамериканцем, який очолив американське оборонне відомство. У грудні 2020 року тоді ще новообраний президент, Байден обіцяв “найрізноманітніший” за расою та статтю уряд в історії США.

Раніше Investory News писали, що згідно із заявою Джо Байдена, протягом своїх перших 100 днів перебування на посаді він хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище та допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram