Новини
30 Грудня 2020
1 309

Два українських архітектурних проєкти опинилися серед найкращих за версією Archdaily

Основою сучасного будівництва стають надійність, мінімалізм і натуральні матеріали

Архітектурне видання Archdaily відзначило як “кращі нереалізовані” два проєкти українських компаній — “Air” від Yakusha Design і “Plan B” від Sergey Makhno Architects. Про це йдеться у повідомленні видання.

Зазначається, що всього у списку Archdaily 12 проєктів, які були обрані читачами.

Дім-бункер від Sergey Makhno Architects

Проєкт підземного будинку-бункера “План Б” від Sergey Makhno Architects розміщений під землею на глибині 15 м. “Це автономний будинок, який за комфортом не поступається наземному”, — зазначили у компанії.

У зовнішній частині будівлі розміщена вертолітна площадка. Площа проєкту — 172 кв. м.

Зал у бункері План Б від Sergey Makhno Architects

“Зовні План Б нагадує вхід до музею або навіть на військову базу. Ми намагалися створити просту та лаконічну форму, яка своєю перспективою говорила б про надійність, але також була б естетично привабливою”, — йдеться в описі проєкту.

Зовнішня частина бункера від Sergey Makhno Architects

Проєкт “Air” від Yakusha Design розміщений на скелі у Португалії і тримається на вертикальній стіні. Скляна конструкція має кут огляду у 270°.

Будинок над скелею. Фото — Yakusha Design

Стиль, у якому виконаний будинок — живий мінімалізм. Дизайнери зробили акцент на живі натуральні матеріали: солому, грубо оброблені колоди, глину. У ванній встановлено скло з регулюванням прозорості. Площа приміщення — 48 кв. м.

Інтер’єр проєкту Air від Yakusha Design

“Сучасний світ спонукає на дві тенденції: з одного боку — повна відкритість і чесність, майже прозорість життя, з іншого — повернення до самого початку, єдність із природою та максимальна простота у побуті”, — розповідає про проєкт засновниця студії Yakusha Design Вікторія Якуша.

Раніше Investory News писали, що традиційне будівництво відходить у минуле, на черзі — Lego, пластикові та 3D-будинки. Детальніше про це можна прочитати в матеріалі “Зібрати будинок: Незвичайні житлові приміщення, які можна сконструювати за декілька днів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram