Новини
18 Вересня 2020
671

Два мільйони американців все ще отримують DVD-диски стрімінговий сервіс поштою

Минулого року стрімінговий сервіс заробив на оренді дисків близько $300 мільйонів

Понад 2 млн клієнтів Netflix у США орендують у компанії DVD-диски, які отримують поштою, пише Wired.

Сервіс працює з 1998 р. На сайті йдеться, що клієнт може скласти свій список фільмів і отримати Blu-ray і DVD-диски поштою протягом двох робочих днів. Причому доставка в обидві сторони для клієнта безкоштовна.

Два роки тому голова Netflix Рід Хастінгс заявляв, що не збирається закривати сервіс з оренди DVD ще як мінімум п’ять років.

Торік компанія заробила на оренді дисків близько $300 млн. За даними видання, з передплат на Netflix за цей же час заробив $20 млрд.

У 2011 р. стрімінговий сервіс хотів виділити сервіс в окремий бренд Qwikster, але на фоні повідомлень про поділ компанія втратила половину вартості акцій за два місяці та 800 тис. передплатників. Після цього Netflix відмовився від цих планів.

Клієнти розповіли, що продовжують замовляти диски через те, що якість зображення на носії вища, ніж на сайті, а також через те, що в деяких регіонах США все ще поганий інтернет.

Однак, кількість клієнтів сервісу, які вважають за краще отримувати диски поштою, скорочується на півмільйона осіб щороку.

Нагадаємо, сервіс для трансляцій відео в соцмережах Restream, створений українцями Андрієм Суржинським та Олександром Худим, залучив $50 млн від американських венчурних фірм Insight Partners, Sapphire Ventures та інших інвесторів.

Investory News підготували ТОП-6 найдорожчих фільмів від Netflix, з яким можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram