Новини
17 Вересня 2019
830

DuMont продав своє видавництво у Берліні

Суму угоди не оголошено, адже вона ще повинна отримати схвалення антимонопольного відомства Німеччини

Німецька медіагрупа DuMont продала своє берлінське видавництво, що випускає місцеві газети Berliner Zeitung, Berliner Kurier і Berliner Abendblatt. Про це повідомила компанія на своїй сторінці.

Новими власниками стала сімейна пара підприємців з Берліна — Зільке і Хольгер Фрідріх, яким належить берлінська приватна школа Berlin Metropolitan School. Зільке Фрідріх також викладає в цій школі, а Хольгер Фрідріх раніше створив компанію з розробки ПЗ, куплену згодом SAP. Зараз він консультує компанії з цифрових питань.

Як відомо, DuMont — одна із найбільших і найстаріших медіагруп Німеччини, яка була створена в 1820 р. Хоча перші сторінки датуються ще XVII ст.

DuMont належить цілий ряд місцевих газет, журналів і радіокомпаній, зокрема франкфуртська Frankfurter Rundschau, Hamburger Morgenpost (Гамбург), радіо Кельна, Бонна та ін.

Berliner Zeitung і Berliner Kurier компанія купила у 2009 р. Про те, що компанія збирається продати частину активів, повідомлялося ще на початку року.

Про суму угоди не повідомляється, оскільки вона ще повинна отримати схвалення антимонопольного відомства Німеччини.

Нагадаємо, американський інвестфонд KKR придбав 43,54% акцій німецького медіахолдингу Axel Springer і став найбільшим акціонером однієї з найбільших медіакорпорацій Європи, яка випускає зокрема газети Bild і Die Welt.

Як писали раніше Investory News, американська телекомпанія CBS Corp і медіахолдинг Viacom оголосили про повторне злиття через майже 14 років після розділення. До складу новоствореної компанії увійдуть всі телеканали, які належали раніше телекомпанії CBS.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram