Новини
23 Травня 2022
656

Друкарська галузь під загрозою

В Україні можливий дефіцит паперу для друку книг

Директор Українського інституту книги Олександра Коваль вважає, що Україні загрожує криза у друкарській галузі через брак паперу, заявила вона в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Три найбільші книжкові друкарні України розташовані в Харкові, і жодна з них наразі не працює. Це є великою проблемою. Наскільки відомо, вони не постраждали, або мають незначні пошкодження, і тільки-но можна буде знову відновити роботу в Харкові, вони будуть здатні справлятися з великими обсягами друку. Але є інша проблема — немає паперу достатньої кількості”, — сказала Коваль.

Це не лише українська проблема, а й світова, оскільки виробництво паперу з екологічних міркувань значно скоротилося, а ціна значно зросла.

Крім того, Україна не отримала в Європейського Союзу потрібних їй квот паперу.

“Поки що папір ще є, і враховуючи те, що зараз практично зупинено друк, його достатньо. Але тільки-но друк буде відновлюватися, то ми одразу відчуємо паперову кризу”, — наголосила чиновниця.

Відповідаючи на запитання, який є вихід із цієї ситуації, директор УІК заявила, що це можуть бути лише міждержавні угоди через звернення уряду України до урядів інших країн, зокрема ЄС, для того, щоб країні в межах допомоги надали папір з відстроченням виплати за нього.

Нагадаємо, що Україна розширює можливості експорту та інтеграцію у європейські проєкти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram