Новини
8 Травня 2019
1 067

Другий пішов: Porsche заплатить понад €500 млн через “дизельний скандал”

Близько 99 тис. машин мали неприпустиму кількість шкідливих речовин у вихлопних газах

Німецький автовиробник Porsche, потрапивши в “дизельний скандал”, змушений заплатити штраф у розмірі €535 млн. За інформацією німецької прокуратури Штутгарта, близько 99 тис. машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам до вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах, повідомляє DW.

Видання додає, що “концерн погодився з цією мірою покарання”.

Суму штрафу буде розподілено на дві частини: велику – €531 млн концерн заплатить як компенсацію за економічну вигоду, отриману в результаті маніпуляцій з вихлопними газами. Меншу – €4 млн витратить на різні адміністративні порушення.

Концерн Porsche не виробляє дизельні двигуни, він отримує їх від фірми Audi. “Яка в рамках дизельного скандалу вже була оштрафована на €800 млн”, – повідомляє видання.

Раніше Investory News писали, що близько €1 млрд пішло в автоконцерна Volkswagen на юридичне супроводження, пов’язане зі скандалом навколо оснащення дизельних автомобілів програмним забезпеченням, що занижує реальні показники викидів. Загалом через так званий “Дизельгейт” Volkswagen вже втратив €30 млрд. До того ж, слідчі німецької прокуратури з’ясували, що концерн мав можливість фальсифікувати дані про вихлопи не тільки дизельних автомобілів, але й бензинових.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram