Новини
23 Листопада 2020
1 218

Dragon Capital може придбати два інтернет-видання

Компанія отримала дозвіл на викуп понад 50% акцій

На фото: Томаш Фіала

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив інвестиційній компанії Dragon Capital придбати понад 50% акцій компанії Treeum Holdings Limited — власника видань Finance.ua і Minfin.com.ua, а також компаній Finline, Bank Online і “Мульті.Юа”, повідомляє прес-служба АМКУ.

“Надано дозвіл компанії Dragon Capital Investments Limited (м. Нікосія, Кіпр) на придбання акцій компанії Treeum Holdings Limited (м. Ларнака, Кіпр), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією на сайті холдингу, Treeum — це українська онлайн-платформа, на якій реалізовані порівняння і продаж фінансових продуктів, підтримка онлайн-майданчиків з обміну валют, містяться рейтинги та статистика, а також новини, коментарі та професійна аналітика.

За інформацією Інтерфакс-Україна, виручка “Finance.ua” у 2019 р. склала близько 17,8 млн грн, чистий прибуток — майже 0,5 млн грн, “Minfin.com.ua” — відповідно 36,9 млн грн і майже 1 млн грн, “Банкінг Клас” — 10,9 млн грн і 100 тис. грн.

“Мульті.Юа” і “Фінлайн” минулого року отримали виручку відповідно 6,6 млн грн та 1,3 млн грн і чистий збиток 700 тис. грн і 2,3 млн грн.

Згідно з держреєстром, бенефіціаром Treeum Holdings Limited вказана громадянка Росії Ксенія Вайсман, яка проживає під Києвом.

Dragon Capital — одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Кінцевим бенефіціаром в Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вказаний громадянин Чехії, президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала. Він також є власником медіахолдингу “НВ”, куди входять однойменні журнал, портал і радіо.

Нагадаємо, компанія Dragon Capital завершила операцію з придбання логістичного комплексу “Фалбі” загальною площею 13,800 кв. м, який знаходиться в Києво-Святошинському районі Київської області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram