Новини
27 Жовтня 2022
387

Доходи від метавсесвіту не виправдали очікування Meta

Минулого кварталу виторг скоротився вдвічі, а збитки сягнули $3,7 мільярда

У середу, 26 жовтня, Meta опублікувала квартальний звіт про прибутки. Повідомляється, що виторг підрозділу Facebook Reality Labs (FRL) у третьому кварталі становила всього $285 млн — це значно менше за прогноз аналітиків ($406 млн) і нижче за виручку за попередній квартал ($452 млн).

Загалом підрозділ зазнав збитків обсягом $3,7 млрд у третьому кварталі порівняно зі збитками обсягом $2,8 млрд у попередньому періоді (загалом з початку року Reality Labs втратила $9,43 млрд).

Компанія також заявила в пресрелізі, що очікує на подальше “значне” зростання операційних збитків FRL у 2023 році.

“Після 2023 року ми очікуємо, що інвестиції в Reality Labs будуть такими, щоб ми могли досягти нашої мети зростання загального операційного доходу компанії в довгостроковій перспективі”, — йдеться в повідомленні.

На телефонній конференції компанії в середу генеральний директор Марк Цукерберг виглядав досить оптимістично, хоч і вказав на свої побоювання щодо спрямування метавсесвіту. Він сказав, що було б помилкою не зосередитися на ньому, а також з оптимізмом відгукнувся про гарнітуру Meta Quest Pro VR, додавши, що з часом дедалі більше співробітників зможуть виконувати свою роботу у віртуальній та доповненій реальності.

Акції Meta впали на понад 15% після закриття торгів у середу. Загалом цього року акції компанії впали на понад 60%.

Раніше інвестори Meta закликали компанію скоротити витрати на метавсесвіт.

У 2021 році збитки FRL становили $10,2 млрд за виторгом у $2,3 млрд. Але Meta все одно оголосила, що має намір витратити ще більше на підрозділ протягом наступних кількох років, розглядаючи його як вирішальний фактор подальшого зростання.

Щодо компанії в цілому — Meta повідомила про скоригований квартальний прибуток на акцію за третій квартал обсягом $1,64 (прогнозувалося $1,90 за акцію).

Загальний дохід Meta становив $27,7 млрд. Компанія очікує виторг у четвертому кварталі від $30 до $32,5 млрд (оцінка аналітиків — $32,3 млрд).

Нагадаємо, Meta виявила велику мережу акаунтів з росії та Китаю. Вони розповсюджували дезінформацію про війну в Україні та майбутні вибори в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram