Новини
20 Лютого 2019
846

Доходи Укрпошти від міжнародних відправлень зросли на 37%

За минулий рік державна компанія здійснила 34,4 млн міжнародних відправлень

У 2018 р. Укрпошта обробила 34,4 млн міжнародних імпортних та експортних відправлень, що майже на 45% більше, ніж у 2017 р. А загалом доходи компанії від міжнародних операцій зросли на 37%, повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури України. Проте точна сума у повідомленні не вказується.

Основними експортними країнами, до яких Укрпошта найбільше здійснювала доставку у минулому році, були: США, Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Польща та  Австралія. А найбільшими імпортерами стали: Китай, Ізраїль та США  та Нідерланди (як транзитний хаб).

У повідомленні зазначається, що зростання імпорту відбулося завдяки новим проектам з двома ключовими партнерами в доставці товарів з азійських маркетплейсів.

“Укрпошта та Cainiao (логістична платформа групи компаній Alibaba, до складу якої входить торгова платформа AliExpress) створили продукт AliExpress Saver, який поєднує доступну доставку для недорогих товарів з можливістю відслідковування відправлення. Другим знаковим партнерством для імпортного напрямку стало підписання та запуск спеціального каналу доставки з  національною поштою Гонконгу”, – йдеться у повідомленні.

Наразі компанія має можливість відправляти пошту на 32-47 рейсів за добу.

Відзначимо також, що у 2018 р. у приватного конкурента Укрпошти компанії “Нова пошта” загальна кількість відправлень зросла на 20% – до 174 млн посилок.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram