Новини
6 Вересня 2022
403

Доходи росії від продажу енергоресурсів значно перевищують витрати на війну

Найбільшим клієнтом стала Німеччина

Євросоюз був найбільшим покупцем російського викопного палива, заплативши москві €85 млрд, другим іде Китай.

росія все ще отримує рекордні доходи від продажу енергоресурсів, які значно перевищують її витрати на війну проти України, свідчить дослідження фінського Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), пише Spiegel.

Зокрема, доходи від експорту нафти, газу та вугілля за перші шість місяців повномасштабної війни проти України становили близько €158 млрд, що значно перевищує витрати на вторгнення, які оцінюються в €100 млрд.

Євросоюз був найбільшим покупцем російського викопного палива, заплативши країні-агресору €85 млрд, другим іде Китай із €35 млрд.

Серед країн ЄС найбільшим клієнтом росії стала Німеччина, котра заплатила €19 млрд. Це зробило її ще й другим за величиною покупцем російського викопного палива у світі після Китаю.

Попри падіння обсягів експорту енергоресурсів, росія “все ще отримує рекордні прибутки” від викопного палива, зазначає аналітик CREA Лаурі Міллівірта.

“Щоб боротися з цим, уряди повинні запровадити мита або обмеження цін на імпорт з рф та прискорити заходи з енергозбереження. Перш за все, необхідно скоротити споживання нафти й газу через прискорення використання чистої енергії та електрифікації за допомогою теплових помп і електромобілів”, — наголосив Міллівірта.

Нагадаємо, в Україні планується новий сценарій розрахунку ренти на газ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram