Новини
16 Січня 2023
277

Дохід від експорту добрив на росії зріс на 70%

Він становив $16,7 мільярда згідно з підсумками 2022 року

Дохід рф від експорту добрив для сільськогосподарських культур зріс на 70% до $16,7 млрд у 2022 році, попри зниження обсягів продажів, оскільки ціни на поживні речовини стрімко зросли після 24 лютого, повідомляє Financial Times.

“Згідно з даними ООН, за перші 10 місяців 2022 року російський експорт добрив зріс на 70% до $16,7 млрд, якщо порівняти з тим самим періодом 2021 року. Статистика імпорту від торговельних партнерів москви показує, що обсяги продажу за кордон скоротилися лише на 10% проти того самого періоду минулого року”, — йдеться в повідомленні.

Експорт продовольства та добрив з росії звільнений від західних санкцій, щоб підтримати продовольчу безпеку, особливо для бідніших країн. москва нарощує експорт до таких країн, як Індія, Туреччина та В’єтнам.

Одним із товарів, експорт яких продовжується, є аміак, сировина для азотних добрив, через закриття трубопроводу через Україну. На частку росії припадає близько 12% світового експортного ринку аміаку.

Згідно з даними дані ООН, російський експорт цієї продукції, яка також використовується в таких галузях, як виробництво пластмас і текстилю, скоротився на 76% за обсягом за перші дев’ять місяців 2022 року проти аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, Греція та Мальта заморозили разом €359 тис. російських активів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram