Новини
3 Вересня 2019
1 485

Дохід Lego зріс завдяки супергероям Marvel

За січень-червень продажі збільшилися на 4% – до $2,2 млрд

У першій половині 2019 року данська компанія Lego збільшила продажі на 4% до 14,8 млрд данських крон ($2,2 млрд), у першу чергу завдяки реалізації лего-супергероїв та злодіїв, таких як “Капітан Америка”, “Залізна людина” й “Танос” із фільмів “Месники” від Marvel. А також завдяки іншим конструкторам на тему “Зоряних воєн” та будівельним наборам Lego Technic і City, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що Lego вдалося повернутися до зростання продажів після того, як вони раптово зупинилися у 2017 році.

За словами Нільса Крістіансена, генерального директора Lego, тенденція до зростання відповідає амбіціям компанії. “Ми отримали двозначне зростання на своїх найбільших ринках – у Китаї, США та Західній Європі”, – зазначив він.

Додається, що попри таку позитивну тенденцію, операційний прибуток компанії знизився на 16% до 3,5 млрд крон внаслідок інвестицій у розвиток електронної комерції.

Попри те, що компанія почала активно займатися онлайн-продажами, вона планує відкрити до кінця року 35 магазинів в Китаї. “В результаті їх загальна кількість становитиме понад 140 у країні та майже 600 по всьому світу”, – пише видання.

Як зазначив Нільс Крістіансен, фізичний досвід у такому бізнесі обов’язковий. “Адже саме діти проводять пробне тестування продуктів у магазинах”, – зазначив він.

Крім того гендиректор додав, що роздумує над тим, аби продвигати бренд Lego в Індії.

Раніше Investory News писали, що Lego тікає в онлайн: продажі через традиційні магазини становлять лише третину загального доходу, тому іграшковий гігант змінює свою бізнес-модель.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram