Новини
5 Січня 2021
679

Double trouble: Новий жорсткий локдаун оголошено у Великій Британії

Новий штам коронавірусу призвів до рекордної кількості захворювань у королівстві

4 січня 2020 року прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про новий жорсткий національний локдаун через різке зростання захворюваності на Covid-19, який розпочнеться опівночі 5 січня, повідомляє BBC.

Таке рішення було прийнято через те, що кількість виявлених випадків захворювання вже сьомий день поспіль тримається на рівні 50 тис. на добу.

З вівторка жителі Англії не можуть залишати свої будинки, за винятком серйозних причин, таких як отримання медичної допомоги, покупка продуктів харчування, фізичні вправи та робота для тих, хто не може робити це з дому.

Всі школи та коледжі переходять на дистанційне навчання як мінімум до лютого. Літні іспити скасовуються. Дитячі садки продовжать працювати.

Ресторани можуть пропонувати доставку їжі, але алкоголь на винос буде заборонений.

Відкриті спортивні майданчики будуть закриті, аматорські командні види спорту — заборонені.

Люди можуть зустрічатися з однією людиною з іншої сім’ї для прогулянок на свіжому повітрі.

Така ситуація дуже непокоїть медиків Великої Британії, які рекомендували підвищити рівень загрози до п’ятого — це найвищий рівень.

Вони попередили про істотний ризик перевантаження медичної системи. Лікарні знаходяться в “критичній точці”. Необхідно вжити “негайних і рішучих дій”.

Інші лідери Сполученого Королівства також оголосили про нові обмеження. Всі школи в Уельсі будуть закриті як мінімум до 18 січня, а в Шотландії з півночі понеділка на весь січень вводиться повна ізоляція. Північна Ірландія також налаштована на нові обмеження.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року в Англії виявили новий штам коронавірусу, який поширюється набагато швидше від вже відомого. Однак немає даних про те, що він більше смертельний або не реагує на вакцину. З 4 січня Британія першою у світі почала вакцинувати населення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram