Новини
25 Вересня 2019
868

Доторгувався: Генерального директора eBay відправили у відставку

Тимчасово посаду Девіна Веніга зайняв фіндиректор компанії Скотт Шенкель

У середу, 25 вересня, американська компанія eBay Inc заявила, що генеральний директор Девін Веніг пішов у відставку. На його місце виконуючим обов’язки назначено фінансового директора компанії Скотта Шенкеля. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті компанії.

Як зазначив Томас Тірні, голова правління eBay Inc., Девін Веніг був невтомним прихильником поліпшення ситуації в бізнесі. “Дійсно, eBay сьогодні сильніше, ніж чотири роки тому. Попри цей прогрес і враховуючи ряд думок, і Девін, і рада директорів вважають, що в даний час для компанії буде найкращим рішенням обрати нового генерального директора”, – пояснив він.

І додав, що за 12 років роботи в eBay Скотт Шенкель продемонстрував, що є сильним і динамічним лідером, який знає бізнес зсередини та зовні. “Він тісно співпрацював з нашими командами по всій компанії для реалізації загальної стратегії. Ми впевнені, що досвід Скотта в eBay дозволить йому керувати компанією протягом часу, який необхідний для пошуку нового керівника”, – зазначив він.

У компанії заявили, що правління eBay проведе пошук, аби визначити наступного генерального директора. “І розгляне внутрішніх і зовнішніх кандидатів”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що тимчасово виконуючим обов’язки головного фінансового директора призначено Енді Крінга, віце-президента eBay по глобальному фінансовому плануванню та аналізу.

Скотт Шенкель приєднався до eBay у 2007 році як віце-президент з глобального фінансового планування та аналізу. До eBay пропрацював у General Electric майже 17 років на різних фінансових посадах. У тому числі був фінансовим директором GE Healthcare Clinical Systems, GE Plastics Europe та GE Lighting Europe. На даний момент входить до складу ради директорів NetApp як голова комітету з аудиту.

Нагадаємо, після того, як компанія eBay впровадила технологію штучного інтелекту у власне виробництво, продажі компанії зросли на 11%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram