Країна
6 Липня 2019
1 470

Досьє: Максим Нефьодов

З 5 липня 2019 року уряд затвердив його на посаді голови Державної митної служби України

Максим Нефьодов народився 18 квітня 1984 року у Києві. У 2005 році закінчив з відзнакою Київський університет ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю “Економічна теорія”.

Ще будучи студентом почав працювати аналітиком зі злиття і поглинання у компанії Golden Gate Business. А після закінчення виші влаштувався до інвестиційної компанії Dragon Capital, де обіймав посаду віце-президента, а потім директора інвестиційно-банківського департаменту.

У 2010 році став керівним директором українського офісу фонду прямих інвестицій Icon Private Equity, загальний обсяг капіталу якого сягав $1 млрд. А вже через рік Макс Нефьодов став керівним партнером фонду.

Був заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

У міністерстві відповідав за реформу публічних закупівель, зокрема впровадження електронних тендерів у рамках проекту ProZorro, дерегуляцію, донорську координацію та проект електронних продажів державного майна ProZorro.Продажі. Згодом також займався реформою технічного регулювання (стандартизації, метрології та оцінки відповідності).

18 листопада 2016 року Кабмін призначив Максима Нефьодова першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

Через два роки його призначили виконувачем обов’язки торгового представника України.

У березні 2019 року взяв участь у конкурсі на посаду голови Державної митної служби та переміг. Тож, з 5 липня 2019 року уряд затвердив його на посаді.

Не одружений.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram