Новини
17 Червня 2021
743

Дослідження: З 2014 року експорт ІТ-послуг зріс утричі

IT-фахівець приносить в економіку України понад $22 тисячі 

За сім років експортні надходження в економіку України від IT-індустрії зросли втричі. Якщо у 2014 році експорт IT-послуг становив $1,5 млрд, то за підсумками 2020 року — рекордні $5 млрд. Найбільший стрибок зростання зафіксували у 2019 році — тоді експортні надходження від IT збільшилися за рік на 30%, свідчать дані дослідження GlobalLogic.

При цьому кількість інженерів за останні сім років зросла також втричі й у 2021 досягла 213 тис. Зараз один IT-фахівець приносить в економіку країни понад $22 тис. у вигляді експорту від IT-послуг. Це говорить про те, що розвиток IT та економіки України пов’язаний зі зростанням кваліфікованих інженерів, зазначають аналітики.

Тож, кількість інженерів в Україні збільшується майже на 20% на рік. Але потреба у кваліфікованих кадрах — більш ніж на 30% і ця цифра зростає.

Згідно зі статистикою анонімної платформи пошуку роботи в IT Djinni, з початку 2021 року кількість вакансій вперше перевищила кількість кандидатів. У травні на платформі було відкрито близько 20 тис. позицій, а претендентів — трохи більше ніж 16 тис.

Для дослідження компанія використовувала внутрішню статистику і дані з відкритих джерел, таких як BRDO, Djinni та інші.

Як писали раніше Investory News, кожен п’ятий випускник IT-спеціальностей закінчив Київський політехнічний інститут (НТУУ КПІ ім. І. Сікорського), НУ “Львівська політехніка” або Харківський національний університет радіоелектроніки (ХНУРЕ). Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram