Новини
18 Липня 2022
580

Дослідження: Яких спеціалістів чекають за кордоном?

На які зарплати та вакансії можуть розраховувати українці

Робітничі спеціалісти за кордоном завжди були важливою складовою української економіки, а на час війни тим паче. Так згдно з даними НБУ, вже у травні грошові перекази в Україну перевищили довоєнний рівень з огляду на активне працевлаштування українців за кордоном. Це означає, що роботодавці з інших країн продовжують наймати українських працівників.

В OLX Робота дослідили, яких спеціалістів найчастіше шукають на закордонні вакансії та скільки готові їм платити у липні.

Як і до війни, найбільше пропозицій в категорії “Робота за кордоном” на OLX було в європейських країнах та Ізраїлі. Станом на липень ця тенденція збереглася. Найбільше оголошень про роботу в Польщі. Кількість вакансій в сусідній країні перевищує сумарну кількість об’яв у решті десятці країн-лідерів за кількістю оголошень, а у порівнянні з квітнем взагалі — у 2,5 раза більше. Також чимало вакансій продовжують пропонувати в Ізраїлі.

Що стосується заробітних плат, то найбільше українцям за роботу платять у США — понад 110 тис. грн, Канаді (95 тис. грн), Норвегії (90 тис. грн) та Ізраїлі (85 тис. грн). Найнижчу ж середню плату по Європі до 30 тис. грн пропонують у Болгарії (20,2 тис. грн), Угорщині (24,5 тис. грн), та в Греції (27,5 тис. грн).

Найбільше українці за кордоном можуть претендувати на роботу різноробочими, також чимало вакансій є на виробництві та у транспортній сфері. Безумовний лідер за кількістю оголошень на OLX — робота пакувальником/фасувальником. За неї, в залежності від країни, спеціалістам можуть пропонувати від 28 тис. грн у Литві до 57,8 тис. грн у Нідерландах. Також серед найпоширеніших варіантів вакансії для водіїв із зарплатою від 39,5 до 81,5 тис. грн.

Нагадаємо, що Україна запрошує до себе корейський бізнес, що залишив російський ринок. Прем’єр-міністр повідомив про це на конференції “Азійське лідерство”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram