Новини
11 Листопада 2020
654

Дослідження: Витрати на медіа-рекламу в цьому році скоротилися на 4,5%

Єдиною країною, що не відчуває скорочення ринку, став Китай

Через пандемію світові витрати на рекламу в медіа скоротилися на 4,5%, найбільше ринок просяде в Іспанії та Італії, свідчать дані дослідницької компанії eMarketer.

У 2020 р. витрати на медіа-рекламу складуть $614 млрд, що на 4,5% менше, ніж торік. Докарантинні прогнози очікували зростання галузі на 7%.

Очікується, що ринок повернеться в норму вже в наступному році й досягне майже $700 млрд. Відбудеться це завдяки пожвавленню сегмента цифрової реклами з темпом зростання понад 16% у 2021 р.

Компанія переглянула прогнози ряду країн через їх показники у другому кварталі — деякі виявилися занадто оптимістичними, деякі — навпаки, недооціненими. Єдиною країною, що не відчуває скорочення ринку, став Китай — його ринок виросте до кінця року на 0,3%.

Найбільше покращилися прогнози для США. Раніше очікувалося падіння медіа-реклами на 6,8%, тепер — на 4,1%. Так, витрати на е-commerce змогли компенсувати скорочення у галузях, пов’язаних з подорожами. Цифрова реклама в США зросла на 7,1%.

Зате погіршилися прогнози для ряду європейських країн, де “антирейтинг” тримають Іспанія та Італія. Їх витрати на медіа-рекламу скоротилися на 14% і 13% відповідно. Третє місце в Індії, де ринок просяде на 12,9%.

Нагадаємо, аналітики назвали розробку вакцини від коронавірусу і новини про неї головною подією наступного року, здатним впливати на економіку і світові ринки.

Як писали раніше Investory News, Estée Lauder вирішила оригінально прорекламувати свій продукт — на Міжнародній космічній станції. Косметична компанія заплатила NASA за це $128 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram