Новини
6 Вересня 2019
938

Дослідження: В український MarTech інвестовано $130 млн

Найбільш популярна бізнес-модель серед компаній – SaaS (52%)

Ринок маркетингових і рекламних технологій України на даний момент нараховує понад 160 компаній та 5 тисяч співробітників. Протягом усього часу його існування в українські MarTech-компанії було інвестовано близько $130 млн (дані тільки по відкритим публічним угодам).

Про це йдеться у першому огляді української MarTech- і AdTech-індустрії, підготовленому інноваційним парком UNIT.City, Інтернет Асоціацією України та агентством інновацій Center42.

Зазначається, що серед українських компаній найбільш популярна бізнес-модель – SaaS (52%). “Майже 77% компаній працюють в B2B-сегменті”, – йдеться у повідомленні.

При цьому 68,4% R&D-центрів знаходиться в Києві. Загалом велику частину доходу компаніям приносить український ринок (39%). За ним слідує ринок США (17%).

Що стосується ринку праці, то 65% компаній мають у своєму штаті менш як 40 співробітників. Приблизно 25% всіх фахівців працюють в трьох компаніях: Depositphotos, Terrasoft та MGID.

Як зазначив Макс Яковер, СЕО та керівний партнер UNIT.City, у 2011 році у світі налічувалося всього близько 150 MarTech-стартапів, наразі їх понад 7 тисяч, зростання триває. “Очевидно, що реклама, в тому чи іншому вигляді, буде в тренді завжди. Тому я рекомендую кожному великому бізнесу, який зацікавлений в діджиталізації й розвитку, ознайомитися із картою ринку й сервісами, які надають та розробляють українські компанії”, – наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно команди SaaS Nation, інноваційного парку UNIT.City та центру інновацій Center42 підготували дослідження українського SaaS-ринку. Так, на даний момент в Україні нараховується понад 120 SaaS-компаній, що базуються в Україні або походять з України й займаються створенням онлайн-продуктів по бізнес-моделі підписки – найчастіше, мова йде про хмарні рішення, наприклад, такі як Google Docs.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram