Новини
7 Серпня 2020
1 331

Дослідження: Українці зберігають свої заощадження переважно у доларах і гривні

Найбільше довіряють схованкам удома або ж у банківських сейфах

У переважній більшості українці воліють зберігати гроші вдома або у банківському сейфі. Що стосується валюти – то 40% опитуваних тримають кошти в доларах, а 33% – у національній валюті, про це свідчать результати дослідження Info Sapiens і Noblet Media (було опитано 200 осіб, жителі міст у віці від 18 до 45 років).

При цьому інвестувати гроші в нерухомість воліють 17% опитаних, а відкривати банківський депозит у доларах або гривнях – 12% і 11% відповідно.

“Лише 9% українців готові витрачати гроші на зустрічі з друзями та розваги. Проте більшість воліє заощаджувати”, – йдеться у дослідженні.

Зазначається, що такі настрої стримують розвиток української економіки, оскільки громадяни в інших країнах вважають за краще не зберігати гроші вдома, а вкладають їх у нерухомість або використовують депозити та інші фінансові інструменти.

У першу чергу українці прагнуть поліпшити свій економічний добробут (79%). А 35% опитаних думають про досягнення певних змін у суспільстві і в цілому.

При цьому 37% респондентів відповіли, що хотіли б почати свій власний бізнес, 24% вважають за краще працювати у приватній компанії, а 13% обрали б недержавний сектор на міжнародному рівні.

Про підприємницькі здібності українців свідчить той факт, що вони вважають за краще приймати самостійно якомога більше рішень на роботі (75%). Що стосується особистого життя, то українці вважають за краще проводити свій вільний час з сім’єю, а не з друзями.

Раніше Investory News писали, що у першому кварталі 2019 року доходи населення України становили 803,4 млрд грн, витрати – 852,4 млрд грн. Заощадження українців скоротилися на 49 млрд грн.

Про те, чи варто наразі інвестувати у криптовалюту можна прочитати в матеріалі Investory News “Виграшний варіант: Чому наразі вигідно інвестувати у крипту та хто зумів на ній розбагатіти”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram