Новини
12 Березня 2020
1 657

Дослідження: Українці у Facebook та Instagram – кого більше

Найбільше користувачів у Facebook – їх кількість перевищила 14 мільйонів осіб

На першому місці за кількістю зареєстрованих українців – понад 14 млн осіб знаходиться Facebook. При цьому загальна аудиторія, яку можна охопити через рекламний кабінет Facebook, становить 19,5 млн користувачів, повідомляє AIN.UA, посилаючись на дослідження цифрової агенції PlusOne, щодо української аудиторії в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Зазначається, що наразі стрімко зростає й популярність Facebook Messenger. “Так, за останні чотири місяці аудиторія збільшилася на 1,5 млн і тепер становить 8,7 млн ​​користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується Instagram, то аудиторія цієї соцмережі зросла на 0,5 млн осіб за останні пів року, соціальною мережею користується 11,5 млн українців.

Після того, як кількість користувачів обох платформ досягла піку в лютому 2019 року, адміністрація Facebook здійснила масове видалення фейкових акаунтів. “Тоді кількість користувачів українського Facebook скоротилася. Однак, на початок 2020 року ситуація навіть покращилася”, – йдеться у дослідженні.

Зазначається, що Instagram зростає завдяки аудиторії 19-27 років. Джерелом зростання аудиторії Facebook, як і раніше, є більш дорослі користувачі 39+.

При цьому Instagram втрачає аудиторію до 19 років. “Причиною такого падіння може бути активний інтерес користувачів до інших сервісів, наприклад, до TikTok”, – зазначається у дослідженні.

Додається, що наразі Україна займає друге місце у світі за часткою жінок-користувачів Facebook і входить у топ-10 держав у випадку з Instagram. До того ж в українському Facebook кількість жінок перевищує кількість чоловіків у всіх вікових категоріях.

Що стосується регіонального розподілу, то  Facebook популярніший за Instagram повсюди, окрім Харківської області

Нагадаємо, після публікації квартального звіту акції Facebook подешевшали на 6,96%. У результаті статок засновника соціальної мережі Марка Цукерберга скоротився більш ніж на $5 млрд, до $77 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram