Новини
11 Липня 2021
786

Дослідження: У 30% гравців розвивається кіберхвороба

Вивчення питання допоможе зробити VR доступною для широких верств населення

Учені з Мерілендського університету з’ясували, що приблизно 30-80% користувачів стикаються з нудотою або дезорієнтацією під час гри в комп’ютерні ігри або за використання VR, повідомляє Springer Link.

“Інтенсивність і правдоподібність віртуальної реальності (VR) негативно впливає на стан 30-80% користувачів: це називається кіберхвороба”, — йдеться у дослідженні.

Для того, щоб зрозуміти, як нові технології впливають на наш організм, дослідники з Університету Меріленда записали мозкову активність користувачів віртуальної реальності за допомогою електроенцефалографії (ЕЕГ).

Існує декілька теорій походження кіберхвороби, проте до цього часу немає систематичного й кількісного способу її вивчення. Нове дослідження може допомогти зробити віртуальну реальність доступною для більш широких верств населення.

У новій роботі автори змогли встановити кореляцію між зареєстрованою мозковою активністю та симптомами, про які повідомили добровольці. “Це допоможе когнітивним психологам, розробникам ігор і лікарям дізнатися більше про кіберхворобу та запобігти їй”, — наголошують дослідники.

Учасники також самостійно повідомляли про свій рівень дискомфорту у режимі реального часу за допомогою джойстика. Це допомогло дослідникам визначити, який саме момент спровокував посилення негативних симптомів.

Нагадаємо, минулого року в Україні професійну гру в комп’ютерні ігри (кіберспорт) визнали офіційним видом спорту.

Про десятку найбільших призових фондів в історії кіберспорту можна прочитати тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram