Новини
7 Грудня 2020
1 330

Дослідження: США залишається найбільшим виробником зброї

До списку великих гравців на ринку озброєнь уперше увійшла фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів

Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру (SIPRI) опублікував доповідь щодо продажу озброєння та оборонну галузь 25 найбільших компаній світу в цій сфері у 2019 році.

“В цілому обсяг продажів у 2019 році досяг $361 млрд. Це на 8,5% більше, ніж у 2018-му”, — йдеться в доповіді. П’ять найбільших військово-промислових компаній світу знаходяться в США: Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon і General Dynamics.

На частку 12 американських компаній припадає 61% всіх продажів 25 найбільших виробників. У рейтинг потрапили й 4 виробники з Китаю, які мають 16% частки ринку, а також шість західноєвропейських компаній (18%).

Серед 25 найбільших продавців зброї також виявилися два російських підприємства — 3,9%.

Зазначається, що в перелік найбільших гравців на ринку озброєнь уперше увійшла фірма з Об’єднаних Арабських Еміратів. За оцінкою експертів, компанія EDGE продала зброї на $4,75 млрд.

Як писали раніше Investory News, оборонний концерн “Укроборонпром” більше працює на експорт, ніж на внутрішній ринок. За кордоном найпопулярнішими є ракети й радари українського виробництва.

Нагадаємо, за дев’ять місяців 2020 р. підприємства “Укроборонпрому” виготовили озброєння та військової техніки, а також надали послуг з їх ремонту та обслуговування, на 21,8 млрд грн. За три квартали поточного року обсяг виготовленої продукції державного концерну збільшився майже вдвічі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram