Новини
15 Вересня 2021
685

Дослідження: США втратили $23 трильйони з 1990 року через расову нерівність

Боротьбу з проблемою можна розпочати з усунення розриву у заробітній платі

Згідно з новим дослідженням, расова та етнічна дискримінація стримують економіку. У звіті, опублікованому аналітичним центром The Brookings Institution, йдеться, що расову та етнічну нерівність, яка коштувала економіці США близько $22,9 трлн у період з 1990 по 2019 рік, повідомляє Inc.

“Можливість частково реалізовувати свої таланти, що нескуті упередженнями або іншими штучними перешкодами, лежить в основі динамічної економіки”, — пишуть автори.

У дослідженні оцінюється, яким міг би бути обсяг виробництва у США, якби у людей різних рас і етносів були рівні можливості.

Автори приходять до висновку, що справедливість приносить користь усім — коли люди багато працюють, але як і раніше стикаються з величезними перешкодами, у них стає менше бажання інвестувати в себе та економіку, що уповільнює зростання ВВП.

Усунення розриву в заробітній платі — те, з чого можна почати боротьбу з нерівністю. Учені виявили — якщо середній заробіток серед чорних, латиноамериканців і американців азійського походження (Asian Pacific Islander) буде таким, як середній заробіток білих, це додасть $660 млрд до ВВП і збільшить трудові доходи на 10%.

За розрахунками дослідників, тільки 2019 року скорочення цього розриву у заробітній платі могло б збільшити ВВП на $1,15 млн. Різниця в оплаті праці, яка може бути ненавмисною, знижує продуктивність і збільшує плинність кадрів.

У звіті Brookings також було виявлено, що поряд з рівнем освіти вирівнювання рівня зайнятості (тобто кількості людей, зайнятих серед білих, якщо порівнювати з чорними, латиноамериканцями й американцями азійського походження) збільшило ВВП найбільше проти інших показників, такими як кількість робочих годин.

Крім росту економіки найняття різноманітних (diverse) команд покращує продуктивність компанії та сприяє інноваціям. Попри це, білі засновники часто наймають співробітників серед своїх знайомих (переважно білих), що призводить до відсутності різноманітності у стартапах.

Учасниками дослідження були чорні, білі, латиноамериканці та американці азійського походження віком від 25 до 64 років. Учені також використовували дані Current Population Survey, спільного дослідження Бюро перепису населення та Бюро статистики праці США. Це дозволило їм досліджувати збиток, нанесений дискримінацією в різні періоди історії.

“На жаль, нерівність закладено в нашому суспільстві. Для його усунення потрібні значні зусилля, — пишуть автори. — Але віддача буде величезною: більш справедливий розподіл освіти та зайнятості серед талантів сприяє інноваціям і розвитку бізнесу, що, своєю чергою, закладає основу для зростання у майбутньому”.

Нагадаємо, нещодавно Мелінда Гейтс, Маккензі Скотт і Лінн Шустерман пожертвували $40 млн ініціативам, спрямованим на підтримку гендерної рівності. Кошти отримають академія, яка допомагає жінкам будувати кар’єру в IT, і проєкт, що підтримує представниць корінних народів США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram