Новини
27 Квітня 2021
913

Дослідження: Споживчі тенденції в цифровій сфері на 2021 рік

Багатьох покупців турбують екологічні, корпоративні чи політичні цінності

Переважна більшість (78%) споживачів, яким ще належить пережити пандемію, купують деякі товари онлайн, свідчать дані звіту Cheetah Digital про digital тренди споживачів.

Опитування більш ніж 5 тис. споживачів показало, що кілька змін купівельної поведінки за останні шість місяців найімовірніше збережуться. Серед них: покупки через digital канали (39%) і більше занепокоєння з приводу впливу брендів, чиї продукти вони споживають, на навколишнє середовище (39%). 38% респондентів занепокоєні тим, як і де бренди поставляють товари та послуги.

Споживачі також помітили зміни в поведінці, характерні для їх купівельних звичок в інтернеті. Зробивши більше покупок онлайн за пів року через пандемію, майже 8 із 10 (78%) погодилися з тим, що певні речі простіше купувати в інтернеті.

Більш того, ще 64% заявили, що крім Amazon, вони купували на онлайн-сайтах, про існування яких вони раніше не підозрювали. 64% заявили, що будуть купувати у нових брендів і після пандемії.

Споживачі також, схоже, вважають за краще робити покупки на комп’ютері: 64% заявили, що їм стало зручніше користуватися мобільними пристроями, але вони як і раніше вважають за краще робити покупки на великому екрані.

Цілком очевидно, що опитані споживачі стали більш свідомими за останні пів року. Близько 58% респондентів заявили, що відкинули бренд через його екологічні, корпоративні або політичні цінності, і майже 3 із 10 (27%) більше стурбовані корпоративними цінностями бренду.

Змін зазнали й думки щодо Facebook. Три чверті (74%) заявили, що стурбовані поляризацією політичної думки в Facebook, а 71% було відомо про те, що бренди прибрали свою рекламу з Facebook через ненависть. Тож, 6 із 10 (63%) вважають за краще купувати у брендів, які не рекламуються у Facebook.

Бренди, які реагують на ці зміни в поведінці споживачів, бачать зростання лояльності. У звіті відзначено істотне зростання частки споживачів, лояльних до бренду, в якого, на їхню думку, безпечно купувати, а також збільшення кількості споживачів, лояльних до бренду, який несе відповідальність за свої дані.

Інші характеристики брендів, які, на думку респондентів, підвищать їх лояльність, включають відмінні продукти й послуги, програму винагород, яка їм подобається, обслуговування і підтримку клієнтів, а також зручність використання.

Результати засновані на опитуванні 5065 дорослих (18+) в Австралії, Франції, Японії, Іспанії, Великій Британії та США.

Як писали раніше Investory News, в Україні значне зростання прибутків від e-commerce під час пандемії. Країна посіла шосту позицію в рейтингу Payoneer’s Global Seller Index.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram