Новини
13 Лютого 2020
797

Дослідження: Що найчастіше українці оплачують у терміналах

Більшість користувачів небанківських терміналів молодь віком 26-35 років

При використанні платіжних терміналів найбільш популярними є побутові послуги: мобільний зв’язок, інтернет і поповнення банківських карт готівкою. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на дослідження української фінтех-компанії EasyPay.

У топ-5 категорій в Україні за кількістю транзакцій увійшли мобільний зв’язок (30%), інтернет (25%), поповнення банківської карти готівкою (25%), телебачення (12%) і оплата комунальних послуг (8%).

Дослідження складено за результатами всього ринку небанківських терміналів (EasyPay та інших операторів).

Саме через EasyPay в пріоритеті українців — оплата інтернету, комунальних послуг, мобільного зв’язку та перекази на карту.

Перелік послуг, якими користуються українці в терміналах у регіонах різниться. Так, у Київській області найбільш використовувані сервіси: поповнення карти, оплата мобільного зв’язку та оплата банківських кредитів.

В Одеській області популярні оплата мобільного зв’язку, поповнення карти та оплата послуг Інтернет. Користувачі з Львівської області у 2019 р. найчастіше поповнювали карти, платили за мобільний зв’язок і комунальні послуги.

Згідно з дослідженням, більшість користувачів небанківських терміналів молодь віком 26-35 років і найчастіше проживають у містах з населенням понад 100 тис. осіб, районних і обласних центрах. Таких користувачів терміналів 39% від усього населення України. При цьому, чим менше населений пункт, тим вище частота використання терміналів.

32,9% українців використовують небанківські термінали для платежів “часто” і “періодично”. Ще 12% “іноді” користуються сервісом. 45% населення України контактує з терміналами хоча б раз в кілька місяців.

Нагадаємо, частка обсягу безготівкових операцій склала 50,3% від усіх операцій з використанням платіжних карт у 2019 р., тоді як за підсумками 2018 р. цей показник становив 45,1%, а ще п’ять років тому — лише 25%. Актуальним залишається тренд щодо активного поширення безконтактних платежів.

Як писали раніше Investory News, товарообіг фізичних товарів та послуг, придбаних в Україні онлайн у січні-листопаді 2019 р., склав 76 млрд грн, що на 17% більше, ніж у 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram