Новини
19 Серпня 2020
980

Дослідження: На фоні карантину українські фрілансери готові переходити на штатну віддалену роботу

Найбільш потрібними залишаються IT-фахівці, працівники сфери маркетингу, продажу, дизайну й контенту

Freelancehunt провів опитування серед користувачів платформи, який показав високий інтерес українських фрілансерів до роботи за наймом.

За підсумками дослідження сервіс запустив новий розділ для пошуку офісної та віддаленої роботи. Таким чином тепер крім вибору проєктних завдань виконавці зможуть публікувати свої резюме, а замовники – вакансії.

“93% фрілансерів готові перейти в штат, якщо їм дозволять працювати з дому. З них 44% хотіли б залишити проєкти на фрілансі як підробіток, а 37% готові відмовитися від замовлень і приділяти весь час одному роботодавцю”, – зазначається у дослідженні.

Додається, що ще 11% виконавців готові випробувати різні варіанти, але поки не впевнені у виборі. При цьому переваги фрілансерів розподіляються приблизно порівну, коли мова заходить про роботу в офісі: одні не проти працювати в кабінеті (53%), а другі відмовляються залишати будинок (47%).

“Попри розвиток фрілансу в Україні, гонорари виконавців за деякими позиціями зменшилися, а нестабільність під час карантину показала переваги роботи в штаті. Тепер на одній платформі можна закрити потребу у будь-якому форматі роботи, наприклад, знайти маркетолога в офіс, розробника на постійну віддалену роботу або дизайнера на разовий проєкт”, – наголосили у компанії.

Як зазначає засновник Freelancehunt Олег Топчій, найбільш популярними на ринку фрілансу залишаються фахівці, що працюють в IT-сфері, маркетингу та суміжних напрямках: продажу, дизайну, контенту.

Карантин показав, що віддалена робота може бути ефективною. Тому найближчим часом буде популярна така модель: частина співробітників, які необхідні на місці, працюватимуть в офісі, інша категорія штатних працівників – віддалено, а для тимчасових і додаткових проєктів залучатимуть фрілансерів.

Раніше Investory News писали,  що під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників. Так, з одного боку, підприємці почали економити й частіше звертатися до сторонніх фахівців, з іншого – ряди фрілансерів поповнили звільнені працівники.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram