Новини
15 Вересня 2021
695

Дослідження: Молодь надає перевагу кешлес-оплатам

35% покоління Z платять карткою всюди, де є можливість

Українські представники покоління Z частіше стали віддавати перевагу кешлес-оплатам. У більшості українських респондентів покоління Z (86%) вже є банківська картка, до того ж 60% користуються нею частіше, ніж готівкою, а 35% — взагалі намагаються уникати кешу і платять карткою всюди, де це можливо, пише Finance.ua.

Водночас із цим оплати смартфоном для покоління Z — один з улюблених платіжних трендів. 42% української молоді вже розраховуються за допомогою смартфонів, і 56% заявляють, що в майбутньому NFC-оплати смартфоном стануть для них домінуючою або єдиною формою оплати.

Електронна комерція також є природним середовищем для українських представників покоління Z.

70% купують сьогодні в інтернеті не рідше одного разу на місяць — переважно одяг (54%), косметику і засоби для догляду (39%) або ж замовляють онлайн доставку з кафе і ресторанів (39%).

“Технології буквально вплетені в життя представників покоління Z з ранніх років, тому вони демонструють відкритість до сучасних трендів і швидко застосовують їх у своєму житті. Зумери активно використовують цифрові платежі, цінуючи їх за зручність і безпеку, ще раз підтверджуючи та формуючи всеукраїнський тренд”, — зазначає Юрій Батхін, віцепрезидент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні та Молдові.

Зайнятість зумерів:

• 40% українських зумерів працюють на повну ставку;

• у 22% є підробіток;

• 17% повністю забезпечують батьки (в середньому в регіоні Центральної та Східної Європи цей показник сягає 30%).

Покоління Z, або зумери — термін, що застосовується до людей, які народилися з 1997 до 2012 року. В Україні проживає понад три мільйони представників покоління Z, і їх роль в економіці зростає з кожним роком, пише видання.

Нагадємо, Національний банк України спільно з платіжними системами Visa і Mastercard підписали Меморандум про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram