Новини
23 Вересня 2022
393

Дослідження: Майже 20% українських ритейлерів значно скоротили штат персоналу

18% компаній зупинили виконання планів найму персоналу до кінця року

Майже 20% українських ритейлерів за час війни скоротили штат співробітників більш ніж на 10%, при цьому 62% компаній позапланово скорочують процес прийняття на роботу нових співробітників, йдеться у спільному дослідженні Асоціації ритейлерів України та Rabota.ua.

Згідно з його оприлюдненими даними, станом на серпень 14,2% опитаних ритейлерів скоротили до 10% співробітників, 7,1% компаній — до чверті, а 12,8% — близько половини штату та більше.

Скорочення стосувалися переважно позицій, пов’язаних із підтримкою клієнтів (42%), бек-офісних адміністративних ролей (34%) та виробничого лінійного персоналу (17%).

Водночас майже 60% ритейлерів нині працюють у повному складі — їхня кількість з квітня зросла на 2,1%, зазначено в дослідженні.

Згыдно з даними опитування, 18% компаній зупинили виконання планів найму персоналу до кінця року. Проте 12% повідомили про зростання найму, а 8% — збереження поточних планів.

Компанії мають намір збільшити наймання фахівців у логістиці та доставці (46% опитаних), в IT (41%) та діджитал маркетингу (10%).

Нагадаємо, Google виділив €3 мільйони на 5000 стипендій для навчання українців. Стипендії можна використати на курси IT-підтримки та цифрового маркетингу на платформі Coursera.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram