Новини
25 Липня 2019
978

Дослідження: Кожен третій українець купує онлайн

Найчастіше надають перевагу побутовій техніці та електроніці, одягу та косметиці 

В Україні кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. За останній рік близько 82% здійснювали від 5 до 20 покупок в мережі, а ще 17% – понад 20. Про це йдеться у квітневому дослідженні дослідницької компанії GfK та платформи OLX.

За версією GfK, в ТОП-3 категорії товарів, які купували найчастіше, потрапили побутова техніка та електроніка – 45%, одяг – 43% та косметичні товари та парфумерія – 37%. Подібна статистика прослідковується й на платформі OLX. “Так, з початку 2019 року на сайті найчастіше купували електроніку, дитячі речі – понад 1,2 млн товарів, позначених як продані. Одяг із косметикою з категорії “Мода та стиль” потрапили в ТОП-3 – 1,1 млн товарів за останніх пів року”, – йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість інтернет-шоперів проживає у Центральній – 24% та Західній Україні – 23%. У Південній Україні їх 17%, Східній – 13%, Північній – 12%. У Києві зосередилося 10% всіх онлай-покупців. “Тобто у столиці майже стільки ж шоперів, як на всій Півночі, чи Сході країни”, – підкреслили аналітики дослідження.

Що стосується вікової категорії онлайн-покупців, то середній вік наразі становить 26-35 років. Також зазначається, що на 8% зріс їх середній дохід й тепер складає близько 5,6 тис. грн. “Для порівняння, середній дохід особи, яка не купує онлайн – 3,9 тис. грн”, – зазначається у дослідженні.

Близько 51% українців купують в інтернеті через спеціальні додатки на смартфонах або планшетах. “В середньому щодня 75% користувачів OLX заходять на платформу саме через мобільні пристрої”, – підкреслили у компанії. І додали, що у травні кількість завантажень з Android склала 350 тис. “Це у 8 разів перевищує завантаження з iOS”, – йдеться у дослідженні.

Також додається, що більшість онлайн-покупців віддають перевагу безготівковому розрахунку на торговельному майданчику – 38%, на другому місці оплата готівкою кур’єру – 22%, перераховувати кошти на банківську картку продавця готові 15% покупців, дещо рідше оплачують товар по накладній – 12%. “До безготівкової оплати респондентів спонукали різні фактори: вигідна ціна, бонуси за оплату карткою, безпека, впевненість в Інтернет-магазині”, – зазначається у дослідженні.

Раніше Investory News писали, що Instagram перетворюється на торговий центр.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram