Новини
7 Жовтня 2022
379

Дослідження: Кого наразі шукають роботодавці та скільки готові платити

Лідерство утримує робота на фрилансі

Внутрішні переміщення країною спричиняють зростання попиту та пропозицій у фриланс сфері. Так, згідно з даними опитування соціологічної групи “Рейтинг”, третина працюючого населення України вже має віддалену роботу.

Фриланс — не лише про заробіток в інтернеті. Ним може займатися людина будь-якої спеціальності, яка вдало “продає” свої знання та виконує роботу віддалено: водій, кравець чи навіть сантехнік. Так, згідно з даними сервісу OLX з березня до вересня 2022 року найбільше вакансій на дистанційну роботу було у категоріях:

• роздрібна торгівля / продажі / закупки (9 825 тис. оголошень),

• реклама / дизайн / PR (2 832 тис. оголошень),

• освіта / переклад (2 662 тис. оголошень).

Впродовж семи місяців війни роботодавці активно шукали менеджерів з продажу, за таку роботу в середньому у вересні пропонували 30 тис. грн, продавців із заробітною платою 8 тис. грн та адміністраторів — майже 24 тис. грн за місяць роботи.

Також досить багато було роботи для копірайтерів із зарплатою у вересні 27,5 тис. грн, дизайнерів (майже 22 тис. грн) та SMM-менеджерів (17,5 тис. грн).

Крім того, для віддаленої роботи затребуваними були репетитори, швачки та кравці — їм роботодавці у вересні в середньому пропонували майже 13 тис. грн за місяць роботи, оператори колл-центру — 27 тис. грн та бухгалтера — 11 тис. грн.

При цьому попит з пропозицією на ринку праці віддаленої роботи дещо відрізнявся. Так, українці найбільше цікавилися такими вакансіями як:

• оператор чату (46 відгуків пошукачів на 1 робоче місце);

• копірайтер (40 відгуків на 1 робоче місце);

• менеджер інтернет-магазину (40 відгуків на 1 робоче місце);

• адміністратор (28 відгуків на 1 робоче місце);

• диспетчер (25 відгуків на 1 робоче місце).

Нагадаємо, 11 найпопулярніших варіантів віддаленої роботи 2022.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram