Новини
31 Січня 2020
2 361

Дослідження: Кількість користувачів соціальних мереж склала понад 3,8 мільярда

Половина часу, який ми проводимо в онлайні, витрачається на користування мобільними девайсами

Понад 4,5 млрд людей у ​​світі користуються інтернетом, а кількість користувачів соціальних мереж перевершила позначку в 3,8 млрд. Про це йдеться у новому Digital звіті на 2020 рік, підготовленому We Are Social і Hootsuite.

Зазначається, що майже 60% населення світу вже в онлайні. До того ж останні тренди прогнозують, що більша частина населення світу стане користувачами соціальних мереж вже до середини цього року. “Користувачі, ймовірно, витратять понад 100 днів в онлайні у 2020 році”, – йдеться у дослідженні.

Цікаво, що в середньому, користувач проводить 6 годин і 43 хвилини в онлайні кожен день, що означає – понад 40% нашого життя ми проводимо в інтернеті, не враховуючи часу на сон.

У 2020 році користувачі по всьому світу проведуть 1,25 млрд років в онлайні, а більше однієї третини часу – в мережах. За даними GlobalWebIndex, на мобільні девайси припадає більш ніж половина часу, який ми проводимо в онлайні, їх частка склала 50,1%.

В інтернет через ноутбук та персональний комп’ютер заходить три чверті користувачів віком від 16 до 64 років. “53% всіх запитів в інтернеті приходить з мобільних телефонів, проте комп’ютери складають 44%”, – йдеться у дослідженні.

Саме на мережі та додатки для комунікації йде майже половина з 3,7 години, які користувачі витрачають на мобільні телефони; 2 години та 24 хвилини користувачі витрачають на соціальні медіа, в які заходять з мобільних девайсів і ПК – це на 2 хвилини більше, у порівнянні з минулим роком.

Бренди, щоб завоювати одну третину всіх дорослих у світі з 18 років і понад половину всіх дорослих від 18 до 34 років тепер можуть використовувати Facebook. “Останні дані від GlobalWebIndex показують, що використання голосових інтерфейсів зросла на 9%, у порівнянні з минулим роком. А 43% користувачів у світі віком від 16 до 64 років користуються голосовим пошуком і голосовими командами щомісяця”, – зазначається у дослідженні.

За даними GlobalWebIndex, 90% користувачів у віці від 16 до 64 років дивляться онлайн-відео кожен місяць, а це більш ніж половина всього населення планети.

Покупки в онлайні щомісяця здійснює майже три чверті користувачів у віці від 16 до 64 років. У середньому, покупці витрачають майже $500 на онлайн-покупки щороку, у різних країнах ця сума варіюється.

Про новий бренд і продукти інтернет-користувачі дізнаються через по шукачі, що наразі є головним джерелом пізнавання, й дозволяє обійти ТВ-рекламу.

“Роль соціальних медіа у купівельній подорожі продовжує зростати. Так, 43% користувачів віком від 16 до 64 років використовували мережі для досліджень про покупки”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що у 2019 році вперше за останні 3 роки значно зросло інтернет-проникнення в Україні – одна з причин такого зростання масове використання смартфонів.

Тим часом 50% населення планети не має доступу до інтернету. Попри це інтернет продовжує зростати, збільшуючи кількість нових користувачів, особливо тих, що виходять у мережу з мобільних пристроїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram