Новини
17 Березня 2020
916

Дослідження: Через пандемію стрімко розвивається онлайн-бізнес

Серед опитаних компаній 14% повідомили про перенесення своїх маркетингових стратегій з офлайну в онлайн

Dentsu Aegis Network China провела опитування серед 155 китайських компаній, щоб дізнатися, як коронавірус вплинув на поведінку споживачів і бізнес у країні.

За результатами дослідження, 47% гравців на китайському ринку сказали, що їх продажі сильно постраждали через коронавірус і карантинні заходи.

Гірше за всіх довелося тревел-індустрії, оскільки більшість поїздок були припинені або обмежені. Сильно постраждала промисловість, зокрема автомобілебудування, адже 60% виробництв знаходяться в осередках епідемії.

Також підприємці стурбовані наростальними проблемами з логістикою (28%) і ланцюжком поставок (10%).

Коронавірус кинув виклик і маркетологам китайських компаній — 7% опитаних повністю відмовилися від бюджетів на просування. Компанії рітейлу, FMCG і люксового сегмента почали спішно переводити продажі в цифрові канали, слідуючи новим звичкам у поведінці споживачів, які тримаються далеко від торгових центрів та обирають “безконтактну” доставку.

В результаті 14% опитаних компаній повідомили про перенесення своїх маркетингових стратегій з офлайну в онлайн.

Водночас соціальна ізоляція дала людям час і можливості для розвитку своїх професійних навичок. Учасники опитування стали частіше використовувати цифрові платформи для навчання (42%) і витрачати більше на покупку онлайн-курсів (26%).

Після того як мільйони китайців стали працювати з дому, час використання Smart TV збільшився на 76 хвилин у день. Тепер на перегляд відеоконтенту користувачі витрачають понад 7 годин на день. Це призвело до того, що в лютому китайські OTT-платформи досягли дворазового зростання.

Після китайського Нового року в топ додатків потрапили сервіси для віддаленої роботи. Серед них WeChat Work, Microsoft Teams і DingTalk, який використовували понад 10 млн компаній по всьому Китаю.

З огляду на умови, що змінилися споживчі практики, китайські компанії розраховують повернути трафік за допомогою нових технологій. 33% опитаних керівників бізнесів планують збільшити інвестиції в електронну та соціальну комерцію, ще стільки ж — в соціальні платформи, лідерів думок (Key Opinion Leaders) і прямі трансляції для взаємодії зі споживачем.

Люди, які за час карантину втомилися від соціальної ізоляції, кажуть, що з нетерпінням чекають повернення до нормального життя. 62% опитаних мріють пообідати з друзями в кафе, 58% — піти за покупками в торговий центр.

Нагадаємо, китайський сервіс доставки їжі та товарів Meituan Dianping запустив безконтактну доставку замовлень на фоні спалаху коронавірусу Covid-2019. При безконтактній доставці кур’єр залишає замовлення у заздалегідь обговореному місці, а потім дзвонить клієнтові, який забирає товар.

Як писали раніше Investory News, у Китаї протягом перших двох місяців 2020 р. падіння промислового виробництва стало найсерйознішим за останні 30 років. У січні-лютому промвиробництво знизилося на 13,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram