Новини
27 Березня 2021
836

Дослідники з Intel розробили рюкзак, що допомагає людям з проблемним зором

Користувач зможе взаємодіяти з системою завдяки навушникам з Bluetooth 

Команда розробників продуктів на основі штучного інтелекту (ШІ) компанії Intel представила рюкзак з голосовим управлінням. Пристрій допоможе людям зі слабким зором орієнтуватися у просторі та сприймати навколишній світ, повідомляє Hightech.

“Система може аналізувати звуки у навколишньому просторі й попереджати про перешкоди — гілки дерев, пішохідні переходи, бордюри”, — розповіли у компанії.

Система працює всередині невеликого рюкзака, де розташовується обчислювальний модуль. Камера вбудовується у куртку-жилет, а у поясній сумці ховається компактна батарея, з її допомогою пристрій може працювати до восьми годин.

“Просторову ШІ-камеру можна прикріпити до жилета або поясної сумки й потім до обчислювального модуля в рюкзаку. Огляд камери забезпечують три отвори у жилеті”, — зазначає видання.

Модуль — це потужний ШІ-пристрій, розроблений  на базі Intel Movidius VPU, який працює з  сучасними нейронними мережами та забезпечує прискорення функцій комп’ютерного зору й розмітки карти глибини у режимі реального часу.

Користувач може взаємодіяти з системою завдяки навушникам з Bluetooth. “Так можна передавати голосові запити й команди, при цьому система відповідає усними повідомленнями”, — наголошують розробники.

І додають, що за оцінкою Всесвітньої організації охорони здоров’я, у всьому світі налічується 285 млн осіб з ослабленим зором. Тим часом системи візуальної допомоги для навігації мають вкрай обмежені можливості. “Таким рішенням не вистачає сприйняття глибини, яке необхідно для полегшення самостійної навігації слабозорих”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали про розробку іншого рюкзака — від українського стартапу Pix, який виробляє однойменні рюкзаки. Влітку позаминулого року компанія вивела на Kicksarter версію продукту для дітей — Pix Mini. Тоді тільки за першу добу вдалося зібрати понад $20 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram