Новини
28 Грудня 2020
783

Доповідь: Природні лиха 2020-го обійшлися світу у $150 мільярдів

За рік загинуло щонайменше 3,5 тисячі осіб і понад 13,5 мільйона покинули свої будинки

Фото: STR/AFP

Стихійні лиха у 2020 році завдали людству збиток обсягом $150 млрд, повідомляє видання The Guardian, з посиланням на доповідь благодійної організації “Християнська допомога”.

Зазначається, що масштаби збитку від кліматичних негод цього року перевищили показники 2019-го та продемонстрували довгострокові наслідки глобального потепління.

“При цьому стихійні лиха за рік забрали життя щонайменше 3,5 тис. осіб і змусили більше ніж 13,5 млн покинути свої будинки”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що 2020 рік поставив рекорд за кількістю ураганів в районі Атлантичного океану: через них загинули не менше ніж 400 осіб, а збиток склав $41 млрд. Крім того, існують припущення, що світу доведеться зіткнутися з наростанням інтенсивності штормів.

При цьому у країнах з низьким рівнем доходів були застраховані лише 4% активів, які постраждали від природних лих; а в країнах з високим рівнем доходів цей показник досягав 60%.

Видання нагадує, що за науковими даними, середні температури на планеті зросли з кінця XIX ст. не менш ніж на 1,1 градуса за Цельсієм, причому значна частка зростання температур припадає на останні 50 років.

Раніше Investory News писали, що більше одного мільярда жителів планети до 2050 р. можуть зіткнутися із загрозою вимушеного переселення через швидке зростання населення, нестачі доступу до продовольства та води.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram