Новини
4 Грудня 2019
578

Дональд Трамп: Торговій угоді з Китаєм доведеться почекати

Президент США вважає, що угоду краще відкласти до виборів 2020 року

Фото: Flickr/Gage Skidmore

У вівторок, 3 грудня, президент США Дональд Трамп заявив, що краще відкласти підписання торгової угоди з Китаєм до виборів, повідомляє Reuters.

“У певному сенсі мені подобається ця ідея. Але вони хочуть укласти угоду зараз. Подивимося, чи вдасться укласти угоду правильно”, — розповів Трамп журналістам в Лондоні, де він брав участь в саміті НАТО. Вибори в США мають відбутися в листопаді наступного року.

У відповідь на коментарі у вівторок вранці ф’ючерси на індекс Dow втратили понад 100 пунктів і перейшли на негативну територію, тому що трейдери врахували підвищену ймовірність затримки будь-якої угоди. На питання про термін укладання угоди президент США відповів: “У мене немає терміну”.

Трамп не уточнив, чи має він на увазі торгову угоду між двома найбільшими економіками світу або недавно розрекламовану угоду в рамках першої фази.

З початку 2018 р. Вашингтон і Пекін ввели взаємні тарифи на мільярди доларів, що підірвало становище фінансових ринків і настрою бізнес-кіл та споживачів.

Наступний термін введення тарифів — 15 грудня. Якщо до того часу сторони не зможуть домовитися, наберуть чинності додаткові мита США на китайський експорт, а саме на китайські ноутбуки та смартфони.

Критикуючи попередні американські адміністрації, Трамп стверджував, що Китай “грабував США довгі роки” через “відсутність належного керівництва”.

Він також додав, що торговельна угода з Китаєм залежить лише від одного фактора — чи захоче він сам укласти її.

“Зараз у нас все дуже добре з Китаєм, ми можемо досягти ще більших успіхів одним розчерком пера”, — сказав Дональд Трамп, додавши, що у Китая “був найгірший рік за останні 57 років”.

Він заявив, що після того як Китай завдав удар американським фермерам, його адміністрація вирішила видати $28 млрд за 2 роки, щоб переконатися, що сільськогосподарський сектор не зазнає збитків.

Тим часом, влада США готова підвищити мита на ввезення в країну товарів із Франції у відповідь на введення в цій країні нового податку на цифрові послуги. Серед товарів — шампанське, сумки, сир та інша продукція загальною вартістю $2,4 млрд.

Як відомо, Китай ввів санкції проти американської правозахисної організації Human Rights Watch і тимчасово зупинив розгляд запитів на заходження кораблів США в Гонконг.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram