Новини
29 Травня 2019
899

Домовилися: Китайська Skywell хоче виробляти електротранспорт в Україні

Перемовини щодо організації процесу триватимуть 9-12 місяців

Фото: skywell-ev.com.ua

Китайська компанія Skywell запустить в Україні виробництво своїх електричних автобусів. Про домовленості щодо початку виробництва між українською та китайською сторонами Skywell Ukraine оголосила у повідомленні на офіційній сторінці у Facebook.

Зазначається, що під час зустрічі з китайськими спеціалістами в ході довгої бесіди обговорювалася можливість і технологія організації великовузлового збирання електробусів Skywell в Україні. “Тому … таки будемо виробляти електробуси Skywell в Україні!” – йдеться у повідомленні.

Як зазначили представники Skywell у коментарі виданню Autogeek, деталей майбутньої угоди поки що немає. Наразі тривають переговори з різними сторонами та учасниками, визначаються терміни, технології, процеси. Орієнтовно процес може зайняти 9-12 місяців. При цьому додається, що китайська сторона готова увійти у список співзасновників підприємства з виробництва електричних автобусів в Україні.

Skywell – партнер Nanjing Golden Dragon Bus Co – компанії, що входить до трійки найбільших виробників електричних автобусів в Китаї. Його продукція використовується у Північних та центральних провінціях Китаю, Канаді, Сінгапурі, Південній Кореї, Таїланді, країнах Південної Америки та Африки.

Компанія створена у 2000 році, виробнича база розташована в місті Нанкін.

Нагадаємо, в Україні зростає попит на електрокари – на 71%. За I кв 2019 року український парк електромобілів поповнився на 1276 одиниць. З них 91% (1164 шт.) – машини, що були в експлуатації.

А тим часом у Німеччині, федеральній землі Гессен, відкрито перший електричний автобан.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram