Країна Новини
9 Грудня 2019
1 800

Домовились: Україна отримає від МВФ $5,5 мільярда

Нова програма співпраці розрахована на три роки

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) домовилися щодо нової програми співпраці на 4 млрд спеціальних прав запозичення (приблизно $5,5 млрд) на 3 роки, про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

“Нова програма співпраці з МВФ має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця”, – наголосив він.

Щодо домовленості з Україною повідомляє також і прес-служба МВФ. “Я сьогодні мала конструктивну розмову з президентом Володимиром Зеленським, під час якої високо оцінила президента за прогрес, що вражає, який він і його уряд домоглися за останні кілька місяців у просуванні реформ і продовженні обґрунтованої економічної політики”, – зазначила у своїй заяві Крісталіна Георгієва.

І додала, що співробітники Фонду досягли домовленості з владою України щодо заходів, які підтримали б нову трирічну угоду вартістю 4 мільярди спеціальних прав запозичення (SDR) (близько $5,5 млрд) у рамках механізму розширеного кредитування МВФ.

Наразі план ще повинен бути затверджений керівництвом і виконавчою радою Фонду. “Його ефективність залежатиме від виконання певного “попереднього плану дій”, – наголосили в МВФ.

Нагадаємо, наприкінці вересня місія МВФ, очолювана Роном ван Роденом, завершила свою роботу в Україні та почала обговорення трирічної програми підтримки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram