Новини
15 Жовтня 2020
1 053

Домінування у торгівлі: Китай захопив рекордну частку світового експорту

Покращення економічних показників сприяло зростанню юаня

Китай зміцнює свій статус панівної торгової країни світу, захопивши рекордну частку світового експорту, пише Bloomberg.

У країні швидко відновилася робота підприємств, в той час, як решта світу боролася з наслідками від введення карантину. Експорт показав зростання четвертий місяць поспіль. У вересні він виріс на 9,9% в доларовому вираженні рік до року, а імпорт — на 13,2%.

Покращення економічних показників сприяло зростанню юаня, який досяг 18-місячного максимуму в жовтні. Однак експерти бачать ризик для панування КНР у погіршенні американо-китайських відносин і в нерівномірному відновленні інших країн від наслідків пандемії коронавірусу.

Китай залишається єдиною великою економікою, яка, за прогнозами, покаже зростання на 1,9%, а у 2021 р. — на 8,2%. Раніше опитані CNBC фінансисти помітили підробку в повідомленнях про успіхи китайської економіки. За їх словами, наявні дані не дозволяють зробити однозначного висновку про подолання труднощів.

Аналітики вказують на те, що зростання ВВП досягнуте у порівнянні з попередніми періодами нинішнього року, а не стосовно аналогічних періодів минулого.

Нагадаємо, сукупна капіталізація (ринкова вартість) китайських компаній вперше з 2015 р. досягла $10 трлн.

Як писали раніше Investory News, суперечки з приводу цифрових податків і спроби влади різних країн ввести їх можуть спровокувати нову руйнівну торговельну війну, яка обернеться щорічною втратою одного відсотка глобального ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram