Новини
25 Жовтня 2019
812

Доліталися: МАУ припиняє польоти до Аммана, Мінська та Риги

Так компанія оптимізує свої витрати та планує повернутися в зону беззбитковості

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) скорочує програму польотів у зв’язку з необхідністю оптимізації витрат компанії та повернення в зону беззбитковості, про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що зміни у розкладі наберуть чинності з 16 листопада 2019 року й діятимуть до того моменту, допоки уряд України виробить ефективне рішення щодо створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників при виконанні рейсів з обльотом території Російської Федерації.

Так, авіакомпанія припиняє виконання рейсів до Аммана (Йорданія), Мінська (Республіка Білорусь) та Риги (Латвія).

А ще буде припинено повітряне сполучення між Києвом і Пекіном (Китай). “Частота польотів за маршрутом Київ-Бангкок (Таїланд) буде скорочена до трьох щотижневих рейсів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у планах також скорочення виконання нічних і денних рейсів МАУ, що дублюються на східних напрямках.

У компанії запевняють, що пасажирам буде запропоновано зміну маршруту перевезення “при наявності такої можливості або повернення вартості квитка, якщо зміна маршруту неможлива або пасажир відмовляється від запропонованого альтернативного рейсу”.

Також повідомляється, що всі регулярні рейси МАУ в пункти західної Європи виконуватимуться в денний час з вильотом із Києва в проміжку 09:30-10:30 і прильотом до Києва в проміжку 17:30-18: 30 за місцевим часом.

Частота польотів між Києвом і Брюсселем (Бельгія), Копенгагеном (Данія), Стокгольмом (Швеція), Краковом (Польща) і Мадридом (Іспанія) зросте до щоденної.

“Двічі на день виконуватимуться рейси за маршрутами Київ-Лондон (Великобританія) та Київ-Вільнюс (Литва)”, – зазначили у компанії.

І додали, що регулярні рейси МАУ до Каїра (Єгипет), Дубаї (ОАЕ), Анкари, Ізміру (обидва – Туреччина), Єревану (Вірменія), Баку (Азербайджан) і Тегерану (Іран) виконуватимуться в нічний час з вильотом з Києва в проміжку 20:00-21:00 і прильотом до Києва в проміжку 07:30-08:45 за місцевим часом.

А польоти до Тель-Авіва (Ізраїль), Стамбула (Туреччина) і Тбілісі (Грузія) виконуватимуться по кілька разів на день.

При цьому авіакомпанія продовжуватиме забезпечувати регулярне повітряне сполучення між містами України, пов’язуючи Київ з Одесою, Харковом і Львовом двома рейсами на день, а з Дніпром, Херсоном, Чернівцями, Запоріжжям та Івано-Франковськом – щодня.

У період зимової навігації кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто (Канада) зросте з двох до трьох на тиждень.

Відбудуться зміни в розкладі рейсів до США. Так, з 16 листопада виліт з Києва до Нью-Йорка переноситься на 11:30, приліт до Києва – на 16:20 відповідно.

Нагадаємо, що минулий рік МАУ закінчила з чистим збитком майже у 2,7 млрд грн, що у 8,9 раза перевищує показник 2017 року. Проте співвласник авіакомпанії Арон Майберг упевнений, що збиток МАУ цього року буде менше, ніж минулого.

Нагадаємо, на початку вересня залишив свою посаду президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников, що керував компанією 15 років. На його місце призначили експершого заступника гендиректора аеропорту “Бориспіль” Євгена Дихне, що зайшов у компанію як кризовий менеджер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram