Новини
14 Грудня 2020
1 221

“Дочка” банку Росія придбала винзавод “Массандра”

Сума угоди склала 5,327 мільярда рублів (2,03 мільярда гривень)

Компанія “Південний проект” придбала за 5,327 млрд руб (2,03 млрд грн) АТ “Виробничо-аграрне об’єднання “Масандра”, повідомляється на сайті аукціону.

“Переможцем аукціону в електронній формі визнано юридичну особу — Товариство з обмеженою відповідальністю “Південний проект”, яке запропонувало під час проведення торгів 14 грудня 2020 року найвищу ціну лота №1 в розмірі 5 327 177 370 руб”, — йдеться у повідомленні.

На акції винзаводу претендували санкт-петербурзька компанія “Південний проект”, заснована банком “Росія” (власник банку — російський мільярдер Юрій Ковальчук), і московська “Естейт Груп” Олександра Волошина.

На початку жовтня повідомлялося, що влада перетворила підприємство “Масандра” в акціонерне товариство, 100% акцій знаходиться у власності республіки.

Винзавод “Массандра”, заснований понад 120 років тому князем Левом Голіциним. У господарстві налічується близько 4 тис. га виноградників. До її складу, крім головного заводу, входять вісім філій, виноградники тягнуться від Фороса до Судака на 180 км.

Нагадаємо, з 2021 р.  в Україні, згідно із зобов’язаннями щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом, буде введене нульове мито на ввезення вина з ЄС. Найбільшим постачальником залишається Італія — за шість місяців завезено вина на $20,7 млн.

Засновниця компанії 46 Parallel Wine Group Анна Горкун розповіла Investory News про перспективи українського виноробства, споживчі переваги та плани на майбутнє.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram