Новини
24 Червня 2021
806

Доброзем: Алекс Ліссітса і Дмитро Дубілет оголосили про створення онлайн-маркету землі

Платформа почне працювати з 1 липня, коли запрацює ринок обігу землі

Президент асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса та співзасновник monobank, бізнесмен Дмитро Дубілет оголосили про запуск онлайн-маркету землі “Доброзем”, який розпочне свою роботу з 1 липня поточного року. Про це вони повідомляють в соціальних мережах.

“Основна ідея “Доброзема” — дати людям можливість чесно і прозоро купити або продати земельну ділянку. Розуміючи, що у багатьох власників землі можуть виникнути проблеми під час підготовки документів, команда “Доброзема” готова допомогти з їх перевіркою і, за необхідності, проконсультувати, що й де потрібно доопрацювати”, — зазначив Ліссітса.

Своєю чергою Дмитро Дубілет додає, що реалізація ідеї виявилася дуже непростою, оскільки процес купівлі/продажу землі виходить “досить заплутаним”. У ньому залучені нотаріуси, банки, оцінювачі, орендарі з пріоритетним правом викупу.

“Ми детально опрацювали цей процес, і наша служба підтримки буде активно допомагати продавцям на всіх його етапах… Ми інтегрувалися з безліччю систем, наприклад, з системою супутникових знімків… розуміємо, що власниками землі часто є жителі села у віці. Тому ми розвиваємо мережу наших представників у регіонах, які будуть допомагати продавцям на всіх етапах”, — підкреслив він.

Нагадаємо, з 1 липня набирає чинності Закон, яким передбачено запуск обігу землі сільськогосподарського призначення в Україні. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram