Новини
17 Січня 2020
847

Добрі наміри: Microsoft інвестує $1 мільярд у розвиток технологій для скорочення викидів вуглецю

До 2025 року свій автопарк переведе на електромобілі, а центри обробки даних і будівлі на поновлювані джерела енергії

Microsoft інвестує $1 млрд у розвиток прогресивних технологій щодо скорочення викидів вуглецю та їх виведення з атмосфери. Таким чином компанія планує скоротити власний вуглецевий слід, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що корпорація планує виділити гроші протягом чотирьох років у рамках нового Фонду кліматичних інновацій.

“Крім того, до 2030 року Microsoft хоче досягти негативного рівня викиду вуглецю, а до 2050 року повністю усунути наслідки за весь час з моменту свого заснування у 1975 році”, – пише видання.

І додає, що до 2025 року компанія планує повністю перевести внутрішній автопарк на електромобілі, а центри обробки даних і будівлі на поновлювані джерела енергії.

“Щоб усунути власний вуглецевий слід, Microsoft займеться посадкою дерев, секвестрацією вуглецю, біоенергетикою зі зв’язуванням і зберіганням вуглецю й іншими способами”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія хоче допомогти своїм клієнтам і партнерам скоротити викиди. Наприклад, новий інструмент Microsoft Sustainability Calculator прогнозуватиме обсяг викиду вуглецю від використання хмари Azure, візуалізуя результати у Power BI. “Так клієнти зможуть оцінити користь від повноцінного переходу в хмару”, – пояснили у Microsoft.

За словами представника компанії, наступного року Microsoft має намір інтегрувати екологічні принципи у процеси закупівель і логістики. “Це сприятиме скороченню вуглецевих викидів нашими постачальниками”, – заявив він.

Компанія пообіцяла щороку публікувати звіт Environmental Sustainability Report з результатами виконаної роботи та допомогти своїм співробітникам внести свій вклад у збереження клімату.

Раніше Investory News писали, Google та IKEA інвестують мільярди на “зелену” енергетику. Так, Google планує витратити понад $2 млрд на зведення вітряних, а також сонячних електростанцій. А Ingka Group за останні 10 років інвестувала вже €2,5 млрд ($2,76 млрд) на інфраструктуру відновлюваної енергії.

А от Європейський інвестиційний банк з кінця 2021 року припинить фінансування проєктів в області викопного палива. Рішення щодо нової політики ЄІБ було підтримане Єврокомісією.

До речі, минулого року Україна опинилася на 17 місці серед країн, що ефективно борються зі змінами клімату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram