Новини
15 Березня 2023
392

До України прагнуть якнайшвидше повернутися третина українських біженців у Польщі

На постійне проживання збираються залишитися лише 6%

Фото: https://poglyad.tv

32% українських біженців у Польщі мають намір якнайшвидше повернутися до України. Ще 16% не знають про свої плани щодо повернення в Україну, свідчать дані опитування “Військові біженці з України. Рік у Польщі”.

45% біженців планують залишитися в Польщі на триваліший період — принаймні на рік чи кілька років після закінчення війни. У березні 2022 року про таке бажання заявляли 31% біженців.

Частка біженців, які бажають залишитися в Польщі на постійне проживання, скоротилася на 1% порівняно з опитуванням у березні 2022 року і зараз становить 6%.

“Більшість біженців після закінчення війни чекатиме ще деякий час, щоб остаточно переконатися, що в Україні безпечно і чи варто повертатися. Крім того, більшість біженців, а саме 84% знайшли роботу, влаштували дітей у сади та школи, відкрили свій бізнес та здобувають у Польщі освіту. Дехто вже створив сім’ю, деяким нікуди їхати через розбомблені будинки. Тому перед ними постане вибір — повертатися в Україну чи продовжувати життя у Польщі”, — прокоментував результати дослідження директор департаменту міжнародної рекрутації Міграційної платформи EWL Марцін Колодзейчик на презентації результатів опитування у Львівському національному університеті імені І.Франка.

Раніше Investory News писали, з яких країн в Україну завезли найбільшу кількість легкових авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram