Новини
18 Квітня 2019
999

До суду: Інвестори звинуватили Lyft у завищенні ціни акцій під час IPO

За три тижні акції компанії впали на 17% до $59,5

17 квітня американський онлан-сервіс таксі Lyft разом з керівництвом та фінансовими посередниками отримали одразу два колективних позови до суду в Сан-Франциско (саме там знаходиться штаб-квартира Lyft). Компанію звинуватили її ж інвестори у завищені цін на акції при проведенні IPO. Результатом цього стало падіння їх вартості, передає Bloomberg.

Lyft провів IPO в кінці березня цього року. Під час розміщення ціна акцій склала $72. Однак, за три тижні після проведення IPO акції компанії упали до $59,5 (-17%).

Це обурило інвесторів. Вони звинуватили Lyft в тому, що вона повідомляла завищені цифри про свою ринкову частку в США – 39%.

“І в тому, що компанія не поінформувала їх про намір відкликати кілька тисяч електровелосипедів, короткострокову оренду яких вона також пропонує в декількох містах США”, – пише видання.

Нагадаємо, минулого тижня основний конкурент Lyft – Uber, подав заявку на проведення IPO. У компанії сподіваються, що вона буде оцінена в $90-100 млрд. Торги на Нью-йоркській біржі почнуться в травні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram